Facebook/Mladí SaSkári
StoryEditor

Pred maďarským konzulátom v Košiciach vyrástla dúha. Je to odkaz pre Orbána

Ľubomíra Somodiová20.06.2021., 08:57h
Dúhová vlajka je reakciou na nový zákon v Maďarsku, ktorý zakazuje v blízkosti neplnoletých ľudí hovoriť o homosexuáloch.
Lajkuj Brainee.sk na

Maďarský parlament začiatkom týždňa schválil zákon, ktorý zakazuje v školách informovať alebo propagovať homosexualitu či zmenu pohlavia osobám mladším ako 18 rokov. Platí to aj pre filmy či seriály. Čo v praxi znamená, že naši južný susedia si napríklad nepozrú obľúbený seriál Priatelia v riadnom vysielacom čase, ale len neskoro v noci. Prečo? Jedna z vedľajších postáv, Rosova býval žena, má priateľku.

Dúhová vlajka ako odkaz

Mladí SaSkári z Košíc sa rozhodli proti zákonu, ktorý prijal parlament Viktora Orbána, vyjadriť nesúhlas. Pred maďarským konzulátom na protest symbolicky nakreslili dúhovú vlajku. Dúfajú, že Orbán si pri pohľade na ich odkaz uvedomí, že homosexuáli nie sú ancikristi.

„V Maďarsku sa prednedávnom dohodli na vyškrtnutí LGBTI+ ľudí z komunity. Schválili zákon, ktorý zakazuje v blízkosti neplnoletých ľudí hovoriť o homosexuáloch. Rozhodli sme sa preto pred maďarským konzulátom v Košiciach nechať malý pozdrav,“ napísali vo Facebookovom statuse.

Homosexuáli nie sú nepriatelia

Orbánovi ďalej odkazujú: „Inakosť je fajn. Že človek, ktorý sa správa podľa toho, čo mu je prirodzené, nie je nepriateľ. Že tradičná rodina čelí iným výzvam, než homosexuálom. A v neposlednom rade, že sú jeho aktivity úplne zbytočné, pretože láska je láska a nezastaví ju žiaden zákon.“

 
Svoj odkaz uzavreli so slovami, že dúfajú, že žiaden podobný zákon sa k nám „nedostaví“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 23:05