unsplash.com
StoryEditor

Homofóbi kritizovali škôlku pre dúhu na fotke z detského divadla, tá sa im ospravedlnila

Radka Rosenbergová25.05.2021., 13:11h
Súkromná materská škola Slniečko tvrdí, že jej zámerom nebolo podporiť LGBTQ komunitu.
Lajkuj Brainee.sk na

Publicista Samuel Marec zdieľal na svojej sociálnej sieti post, kde upozorňuje na internetový boj proti LGBTQ ľuďom. Začalo sa to, keď Súkromná materská škola v Poprade mala na fotke jednej z predstavenia detí symbol dúhy. Ľudia ju nesprávne pochopili ako znak podpory pre LGBTQ komunitu. Mala iba znázorňovať starú známu frázu - po daždi vyjde slnko a objaví sa dúha. Na svojej sociálnej sieti sa za to ospravedlnila, po čase však tento príspevok zamazala. 

„Vzhľadom na to, že máme tému týždňa Putovanie vodnej kvapky, sa u nás každý pondelok koná divadielko k téme. Verejne sa ospravedlňujeme za symbol, ktorý bol na jednej fotke zobrazený,“ napísali na svojej facebookovej stránke. Materská škola tvrdí, že jej zámerom bolo najmä naučiť deti, ako vzniká dúha. 

Z príspevku vyplýva, že ľudia v komentároch škôlku napádali a urážali, kritizovali ju dokonca aj takí, ktorí s ňou nemali nič spoločné. „Zámerom nebolo preukázať sympatie voči LGBT komunite. Veľmi nás mrzia útoky na nás od ľudí, ktorých nepoznáme. Všetko sa dá riešiť pokojne a ľudsky. Každý robí chyby a táto bola naozaj neúmyselná,“ ospravedlňuje sa škôlka. 

Takéto správanie sa nepáčilo ani Samuelovi Marcovi. „Použiť dúhu pri daždi je chyba a za prírodný úkaz sa treba ospravedlniť. Lebo keď naprší a potom zasvieti slnko, tak asi prídu homosexuáli, abo čo,“ komentoval na svojom facebooku

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:53