Zabúda dnešná mladá generácia, ako sa používa pero a papier?Štefan Laktiš
StoryEditor

VIDEO Mladá generácia už pozná len obrazovky. Takto reagovala žiačka na obyčajný papier a pero

Miroslav Kamody20.10.2024., 12:00h

Zabúda dnešná mladá generácia, ako sa používa pero a papier?

Lajkuj Brainee.sk na

Deti a technológie sú téma, ktorá sa dnes rieši v podstate nonstop. Vo svete je dnešná mladá generácia známa aj ako iPadové deti, pretože jednoducho celý život používajú dotykové obrazovky, píše portál LadBible. A ruku na srdce - netvárme sa, že by sme boli iní - táto technológia len jednoducho v našich časoch ešte nebola taká dostupná a rozšírená.

Bolo pre nás úplne normálne zapísať celé stránky učivom, čmárať si alebo len tak kresliť. A to ani nehovoríme o vytrhávaní strany, keď sme zle napísali dátum. Dnes majú deti množstvo technologických vychytávok, ktoré sa v rámci učebného procesu využívajú. Keď sa však dostanú k obyčajnému papieru, môže prísť menší problém.

image

Bryndza, káva či čipka. Tento kvíz preverí, či poznáte pôvod slov, ktoré bežne na Slovensku používame

Moderné technológie

Trisha, ktorá v súčasnosti študuje chemické inžinierstvo, pravidelne na sociálnych sieťach zdieľa rady o tom, ako sa môžu žiaci pripraviť na skúšky. Ale zaujíma oveľa iný prístup, ako by mal niekto narodený pred rokom 2000. Mnoho študentov, vrátane Trishe, používa zariadenia, ako sú iPady, aby im pomohli študovať.

K tomu používa aj Apple Pencil, aby jej používanie tabletu ešte viac uľahčil. Podľa technologického giganta ani nebudeš vedieť, že tento nástroj používaš, pretože je „taký prirodzený a citlivý ako používanie ceruzky na papieri“ – ale jediným problémom je, že veľa ľudí vo vzdelávacom systéme si na ne zvyklo až príliš.

Svalová pamäť

Takže keď konečne budú mať v ruke skutočné pero, ako Trisha vysvetlila vo videu na TikToku, je ľahké zabudnúť, že tieto písacie potreby nemajú všetky rovnaké funkcie ako Apple Pencil. Ako priznala, často sa pristihne, ako sa snaží „priblížiť“ na papier, alebo sa pokúša niečo „dvojitým klepnutím vymazať“, pričom hovorí, že v tomto bode je to jednoducho jej „svalová pamäť“.

„Potom sa bezdôvodne hanbím,“ napísala k videu. A hoci v tom rozhodne nie je sama, množstvo používateľov sociálnych sietí, ktorí sa pred pár rokmi so školstvom rozlúčili, zostalo zaskočených, že práve toto je súčasný stav na školách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. október 2024 08:24