Jenna OrtegaJenna Ortega/Fan Page/Twitter
StoryEditor

Sociálne siete nás manipulujú, povedala so slzami v očiach hviezda seriálu Wednesday Jenna Ortega

iDnes.cz21.06.2023., 11:30h

Herečka Jenna Ortega, ktorá v poslednom roku zaznamenala celosvetový úspech v seriáli Wednesday, sa rozplakala, keď opisovala svoj vzťah k sociálnym sieťam. V rozhovore pre Variety sa zverila s tým, ako zvláda nadobudnutú slávu a ako komunikuje so svojimi fanúšikmi na Instagrame.

Lajkuj Brainee.sk na

„Chceli, aby nás ľudia mohli spoznať aj za kamerou a uvedomiť si, že by sme nikdy nemali byť stavaní na piedestál,“ vysvetlila herečka. „Čím viac som bola na očiach, tým viac sa na tom ľudia priživovali a využívali to. Veľmi ľahko pocítite, ako by ste strácali kontrolu,“ priznala so slzami v očiach, píše sa na portáli iDnes.

Sociálne siete nás manipulujú

Podľa nej sú sociálne siete toxické, manipulujú realitu a nútia užívateľov sa vzájomne porovnávať. „Sociálne siete robia všetkým v našom veku to isté. Je to taká porovnávacia hra. Ovplyvňuje to mentalitu. Je to veľmi manipulatívne. Som vždy nervózna, keď tam mám niečo pridať alebo napísať, alebo dokonca byť sama sebou,“ povedala herečka, ktorá si, samozrejme, uvedomuje, že k jej profesii už sociálne siete patria a obsadenie do role občas súvisí aj s tým, koľko má daný herec sledujúcich. 

Jenna Ortega sa v hereckom svete pohybuje už od detstva. Ako detská hviezda spoločnosti Diseny prešla mediálnym školením, kde jej údajne bolo povedané, aby „trikrát denne zverejňovala príspevky, získala čo najviac sledujúcich a zapojila sa do komunikácie s fanúšikmi, aby propagovala svoj program.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:41