Herečka je vo svojej osemdesiatke poriadne odvážnaWikipedia/vogue-fb/
StoryEditor

Herečka z Harryho Pottera sa v 82 rokoch nechala nafotiť nahá, pokrytá len cukríkmi. Prehovorila aj o svojej lesbickej orientácii

anjizar16.06.2023., 11:00h

Britská herečka Miriam Margolyes (82), ktorá sa preslávila úlohou profesorky herbológie madam Sproutovej z Harryho Pottera, nedávno vyšla s kožou na trh. Doslova. Pre módny časopis sa nechala nafotiť nahá, zakrytá len cukríkmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Herečka sa na fotografii usmieva a pôsobí sebavedomo, no priznala, že má trochu problém so svojou postavou. „Mám rada svoju tvár, myslím si, že je taká milá, vrúcna a usmievavá. Ale nenávidím svoje telo. Neznášam svoje veľké prsia, ovisnuté brucho, krivé a krátke nohy... Jednoducho s tým nie som spokojná,“ povedala. „Ale človek sa s tým musí nejako vyrovnať, inak to nejde. Robíš, čo môžeš."

Zverila sa tiež, že popri všetkých pracovných povinnostiach plánuje podstúpiť operáciu srdca. Môže za to infekcia, kvôli ktorej minulý mesiac skončila v nemocnici. Operácie sa nebojí, napriek tomu uvažuje o smrti. „Keď ste mladý, nemyslíte na smrť. Myslíte prakticky len na to, s kým sa budete ďalej baviť. Teraz na smrť myslím často,“ priznala. „Vlastne takmer každý deň. Vždy, keď vstanem, pomyslím si - hmm, ďalší deň, to som nečakala.“

image

FOTO Otvoria najväčšie Harry Potter štúdio na svete. Pre fanúšikov zrekonštruovali celé Ministerstvo mágie

Zaspomínala aj na moment, keď sa rodičom priznala k svojej homosexuálnej orientácii. Matka ju vtedy prinútila prisahať na Tóru, že už nikdy nebude spať so ženou. Písal sa rok 1966 a homosexualita bola vtedy nezákonná, ale herečka sa za ňu nehanbila. „Vedela som, že to nie je zločin, pretože taká som jednoducho bola. Necítila som sa ako zločinec,“ povedala.

Herečka bola od roku 1967 vo vzťahu s austrálskou profesorkou indonézskych štúdií Heather Sutherlandovou. Striedavo žila v Londýne, v anglickom Kente, v austrálskom Robertsone a v talianskom Toskánsku.

So sexuálnou orientáciou Margolyesovej súvisí aj to, že sa teraz nechala nafotiť pre Vogue. Aktuálne číslo je venované podujatiu Pride a okrem iných sa v ňom objavia Ncuti Gatwa, Janelle Monáe a Bella Ramsey.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 14:49