Dievča z Česka vynechávalo školu a natáčalo videá na Instagram, rodičia jej to tolerovali.Unsplash/cristina Zaragoza/
StoryEditor

Žiačka vymeškala takmer tisíc hodín, namiesto školy vysielala videá na Instagrame

lav07.03.2023., 14:00h

Za posledný rok zameškala žiačka základnej školy v Českej Lípe 981 vyučovacích hodín, väčšinu z nich jej rodičia neospravedlnili. Prípadom sa teraz zaoberá polícia. Za ohrozenie výchovy hrozí rodičom až päť rokov väzenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Rodičia dievčaťa polícia trestne stíha pre prečin ohrozovania výchovy dieťaťa, informuje denník iDnes.cz.

image

Dievča skončilo v detskom domove, otcovi hrozí súd. Pre jeden obrázok, ktorým vyjadrila svoj nesúhlas s vojnou

"Vyšetrovateľka ich viní z toho, že svojou nedôslednosťou prispeli k enormnému zameškaniu školskej dochádzky svojej dcéry, ktorá v posledných dvoch polrokoch chýbala na celkom 981 vyučovacích hodinách a 714 z nich zostalo neospravedlnených," informovala hovorkyňa krajskej polície Ivana Balá.

V čase, keď malo dievča marodiť a nebolo v škole, vysielalo naživo na Instagrame videá z vonku. Zatiaľ čo ju inokedy márne očakávali na vyučovaní, v meste sa náhodou stretla s učiteľmi alebo so spolužiakmi. V snahe o nápravu jej školskej dochádzky rokovala s rodičmi škola aj kompetentné inštitúcie, ani to však neviedlo k zlepšeniu situácie.

image

Dva dni vydrží. Vedci poznajú definitívnu odpoveď, ako často by si si mal meniť spodné prádlo

"Za to, že si ich dcéra po dlhšiu dobu osvojuje záhaľčivý spôsob života a nijako nerozvíja svoje rozumové schopnosti, im teraz hrozí až päťročný trest odňatia slobody," dodala Baláková.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:05