Instagram prekvapuje ďalšou novinkou. Používatelia môžu podporiť svojich obľúbených tvorcovInstagram.com/queen.plackovaa, Instagram.com/sweetladylollipop, Instagram.com/gogomantv
StoryEditor

Zadotoval by si finančne svojich obľúbených instagramerov? Sociálne siete chcú takú možnosť spustiť

ros10.11.2021., 12:00h
Influencerovi, ktorého sleduješ na Instagrame, môžeš posielať predplatné na podporu tvorcov. Na niečom takom pracujú aj iné známe platformy ako Youtube či Pinterest.
Lajkuj Brainee.sk na

Len pred niekoľkými týždňami sprístupnil Instagram všetkým svojím užívateľom linky do príbehov po tom, čo v auguste ukončil využívanie funkcie Swipe up. Vyzerá to tak, že teraz prichádza s ďalším zaujímavým prekvapením.

Po obrovskom úspechu platforiem ako Patreon či OnlyFans sa niektoré sociálne siete spoplatniť svoj obsah. To najnovšie skúša Instagram, ktorý teraz vlastní platforma Meta. Tá pripravuje spustiť nové predplatné na podporu tvorcov. Informuje o tom technický portál 9To5Mac.

Ako poznamenali analytické firmy Sensor Tower a Apptopia (cez TechCrunch), aplikácia Instagram pre iOS bola nedávno aktualizovaná o nové nákupy v aplikácii s názvom „Instagram Subscriptions“ s cenami od 0,99 do 4,99 dolárov.

Sociálna sieť tiež pracuje na „Exkluzívnych príbehoch“, ktoré budú dostupné len tým, ktorí si za ne zaplatia (ilu) Sociálna sieť tiež pracuje na „Exkluzívnych príbehoch“, ktoré budú dostupné len tým, ktorí si za ne zaplatia (ilu) unsplash.com

Instagram síce nechce prezradiť skutočný účel týchto nákupov v aplikácii, no už je známe, že sa pravdepodobne stávajú súčasťou stratégie spoločnosti na ďalšie speňaženie platformy. Okrem toho ponúkajú používateľom spôsob, ako dať peniaze tvorcom, ktorých sledujú a milujú. Keďže sa tieto nákupy v aplikácii zobrazujú v App Store, už onedlho očakávame oficiálne oznámenie novej funkcie.

Predplatné Instagramu na podporu tvorcov nie je práve novinkou, keďže samotná spoločnosť začiatkom tohto roka potvrdila, že pracuje na „Exkluzívnych príbehoch“, ktoré budú dostupné len tým, ktorí si za ne zaplatia.

Podobnú vymoženosť tento rok oznámil aj Twitter. Funkcia má názov Super Follow a umožňuje tvorcom ponúkať predplatiteľom exkluzívny obsah. Iné platformy ako TikTok, Snapchat, Pinterest a Youtube pracujú na podobných funkciách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:41