Golden GlobesIan, Daily Mail Online/X
StoryEditor

Barbie je film o bábike s veľkými prsiami. Zlaté glóbusy priniesli dávku nevhodných vtipov

Nikola Michalkova09.01.2024., 12:00h

Moderátor na 81. ročníku Zlatých glóbusov sršal vtipmi. Vyslúžili si skôr kritiku ako srdečný smiech.

Lajkuj Brainee.sk na

V pondelok 8. januára sme boli svedkami udeľovania cien Zlaté glóbusy. Slávnostným večerom hostí sprevádzal americký komik Jo Koy. Chápeme výber stand-up komikov na podujatie - mali by byť zárukou neopozeraného neprvoplánového humoru. Jo Koy však niekoľkokrát prekročil hranice, čo by bolo okej, keby to nebolo viac trápne, ako vtipné. 

Taylor Swift

Asi každý už videl video americkej speváčky Taylor Swift, ktorá so stisnutými perami a vážnym pohľadom pozerá na moderátora a následne si odpije zo šampanského. Jo Koy sa totiž rozhodol svoje vtipy nasmerovať aj na ňu. „Veľký rozdiel medzi Zlatými glóbusmi a zápasmi NFL je, že tu je menej kamerových záberov na Taylor Swift,“ povedal. Komik si, pochopiteľne, za tento vtip vyslúžil kritiku. Okrem toho sa Zlaté glóbusy vysielali hneď po zápase, v ktorom hral tím Kansas City Chiefs, v ktorom pôsobí aj priateľ Taylor.

Samotný komik sa k vtipu vyjadril, že ho mrzí, ako to celé vypálilo. Pre portál GMA 3 povedal: „Bol to asi divný vtip. Ale bolo to skôr smerované na NFL. Snažil som sa robiť si srandu z NFL. Ale jednoducho to tak nevyznelo.“

Film Barbie tiež ako terč vtipu

Minuloročný hit, ktorý doslova spôsobil ružový ošiaľ, si tiež odniesol ceny. A nielen to. Film sa tiež stal terčom vtipov Jo Koya. Súčasťou jeho nie príliš vydareného monológu bol aj spomínaný film Barbie. Vo svojom žarte vyzdvihol základný sexizmus, s ktorým sa film od svojho zverejnenia často stretáva.

„Oppenheimer je založený na 721-stranovej knihe, ktorá získala Pulitzerovu cenu. Barbie je o plastovej bábike s veľkými prstami. Kľúčovým momentom v Barbie je, keď z dokonalej krásy prejde na zlý dych, celulitídu a ploché nohy,“ znel jeho vtip, uvádza sa na portáli Time.

@the_podtok The cast of barbie was so uncomfortable, then he gets mad at them, what do you think? #celebrities #celebrity #news #popular #popculture #popculturenews #goldenglobes #jokoy ♬ original sound - Podtok

Samozrejme, že to nezostalo bez reakcií. Helen Mirren a Selena Gomez dali jasne najavo, že im vtip vôbec neprišiel vtipný. Aj samotná režisérka Greta Gerwig pôsobila sklamane, rovnako tak aj Ryan Gosling, ktorého tiež vo svojom monológu v súvislosti s filmom spomenul. Pri bližšom pohľade na Margot Robbie môžeme vidieť, že za jej úsmevom sa v očiach zračí skôr sklamanie ako úprimné pobavenie.

Výhovorky na krátky čas

Komik, samozrejme, žartoval aj o iných filmoch či hercoch. Avšak my sme si tu zhrnuli asi tie najhoršie vtipy, ktoré u divákov vyvolali pobúrenie. A nielen u nich. Reportér, ktorý mapoval celý večer, opísal, že nálada v miestnosti bola vzbúrená.

„Wow. Nikdy som nevidel, aby sa publikum tak rýchlo vzbúrilo proti moderátorovi,“ napísala Nicole Sperlingová na sociálnej sieti X.

Jeden režisér dokonca nezostal ticho a vyhlásil: „Všetci sa ukázali. Všetci sú tu a toto nám dávajú? To je katastrofa. Ak vás zaujíma, či to v sále bolo také zlé ako v televízii, odpoveď znie áno. Väčšinou som videl, ako oči zmätene blúdili okolo stolov a premýšľajú, či sa majú smiať,“ opísal David Canfield z Vanity Fair.

A čo na to komik? Namiesto toho, aby sa nejakým spôsobom úprimne ospravedlnil za svoje neprimerané a nevhodné vtipy, vyhovoril sa, že mal veľmi krátky čas na prípravu svojho „legendárneho“ monológu a obvinil scenáristov. Ponuku dostal desať dní predtým, ako sa udalosť konala. A za desať dní by sa pravdepodobne dal vymyslieť oveľa lepší monológ. Alebo aspoň taký, ktorý by neobsahoval nešťastne vytvorené vtipy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 15:31