podcastyBrainee X Canva, Podbean, Spotify/
StoryEditor

Zaujímajú ťa krimi prípady? Prinášame zoznam TOP siedmich podcastov, ktoré musíš poznať

Nikola Michalkova20.10.2023., 13:30h

Ak rád počúvaš podcasty a navyše aj obľubuješ trochu strašidelné či krimi prípady, v článku ti predstavíme najlepšie podcasty.

Lajkuj Brainee.sk na

Profil zločinu

Podcast ti je určite známy. Vypočuť si v ňom môžeš o rôznych prípadoch zo sveta mafie, drog, pedofilov, prostitútok či vrahov. Sprevádzať ťa bude Kristína Kövešová, ktorá sa stretáva so zločinom tohto charakteru veľmi často. Na televíznych obrazovkách ju môžeme vidieť, ako naháňa zlodejky či vyšetruje mafiánov. V podcaste si preto budeš môcť vypočuť niečo zo zákulisia trestnej činnosti, jej vyšetrovania či dokazovania. Vypočuť si ho môžeš tiež na Spotify. 

Nezhasínaj 

Tento podcast si taktiež môžeš vypočuť na Spotify. Obsahuje desať hororových príbehov, ktoré sú inšpirované legendami. Príbehmi ťa bude sprevádzať herec Marek Majeský. Okrem toho je tu tiež upozornenie, že podcast je nevhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov či pre citlivé povahy. 

Kriminálka 

Podcast patrí z dielne našich susedov, konkrétne pod Český rozhlas. Krimi séria ťa zavedie s prednými vyšetrovateľmi priamo na miesta činu. Vypočuješ si rozhovory, ale okrem toho aj záznamy z policajných rekonštrukcií. Prípadmi ťa bude sprevádzať Mirek Vaňura a vypočuť si ho môžeš na Spotify alebo na webovej stránke Dvojky. 

Opravdové zločiny

Na platforme Spotify sa uvádza, že ide o prvý český podcast venujúci sa zločinom, ktoré pravdepodobne poznáš, ale nevieš o nich všetko. „Navrch pridávame štipku čierneho humoru a zákulisných detailov,“ uvádza sa v popise. Autorkami sú Lucie Bechynková a Bára Krčmová a vypočuť si ho môžeš na Spotify alebo na webovej stránke podcastu. 

Truly Criminal Podcast

Ak patríš medzi fanúšikov anglických podcastov, máme tu jeden tip aj pre teba. Ak ťa zaujímajú vyriešené či nevyriešené krimi prípady, aj tu ich nájdeš. Nájdeš tam epizódy, ktoré sa týkajú prípadov rôznych vrahov. Epizódy vychádzajú každý týždeň. Nájdeš ho na Spotify či iných podcastových platformách. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. máj 2024 07:36