Mladá herečka oznámila, že podstúpi asistovanú samovraždu. Odvtedy sa na sociálnych sieťach neozvala.Archív Katarína Paveleková/
StoryEditor

Slovenská herečka podstúpila asistovanú samovraždu. Ešte pred pár týždňami plávala v Stredozemnom mori

bed29.06.2023., 14:00h

O smutnej správe sama informovala na sociálnych sieťach.

Lajkuj Brainee.sk na

Dokonca ani jej Instagram nenaznačoval, že by mala trpieť nevyliečiteľnou chorobou. 41-herečka, ktorá len pred pár dňami oslávila tehotenstvo svojej kamarátky v spoločnosti takej hviezdy ako Robert Downey Junior, dobrovoľne ukončila svoj život. 

Možno ti meno Katarína Paveleková veľa nehovorí, mohol si ju však vidieť vo filme Babylon či Vtedy v Hollywoode – a to sú teda poriadne filmové skvosty.

Herečka sa narodila v Poprade, dlhé roky však žila v USA, aj preto jej meno nebolo napríklad v slovenských médiách často skloňované. Lekári jej pred rokmi diagnostikovali myalgickú encefalomyelitidu (chronický únavový syndróm).

image

Dvojitý život vládcu newyorskej gastronómie. Najbohatší černoch Spojených štátov zachraňoval bývalých otrokov

A taktiež mali podozrenie na amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS). Čo je stále, bohužiaľ, nevyliečiteľná choroba. V poslednom poste na sociálnej sieti herečka priznala, že má poslednú dobu tak slabé telo, že nevládze ani dýchať. Preto sa rozhodla pre asistovanú legálnu samovraždu vo Švajčiarsku. Celej situácii je ťažko uveriť najmä preto, že aj keď herečkina diagnóza bola známa aj jej fanúšikom, sociálne siete kŕmila najmä pozitívnymi príspevkami a vyzerá to tak, že život sa snažila užívať si do poslednej chvíle. V poste, v ktorom informovala o plánovanej samovražde, dodala, že vakcína proti covidu jej v zdravotnom stave podľa nej nepomohla.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 18:09