Prepúšťanie sa v Twitteri nevyhýba nikomu od rádových zamestnancov po vrcholových manažérov.Twitter/esther Crawford/
StoryEditor

Manažérka Twitteru prespávala v práci, aby stíhala novému pracovnému tempu. Musk ju aj tak vyrazil

mor02.03.2023., 10:00h

Twitter dokončil ďalšie kolo prepúšťania po minuloročnom prevzatí miliardárom Elonom Muskom a tentoraz dokonca aj niektorí oddaní-verní jeho novému režimu boli zbavení moci.

Lajkuj Brainee.sk na

Muskovo prevzatie moci začalo očistou najvyššieho vedenia stránky, po ktorej nasledovalo dosádzanie alebo povýšenie ľudí, ktorí by boli lojálnejší voči Muskovým rozmarom.

image

Elon Musk dokončil kúpu Twitteru. Hneď začal s čistkami na tých najvyšších pozíciách, riaditeľa dal vyviesť z budovy

Twitter, zaťažený dlhom po predaji za 44 miliárd dolárov a klesajúcimi príjmami z reklamy, sa zmenil z firmy s viac ako 7 tisíc zamestnancami na firmu s menej ako 2 tisícmi zamestnacami, pričom zvyšnej skupine Musk povedal, že je „extrémne tvrdohlavá“ a že pracuje „dlhé hodiny s vysokou intenzitou“. Spálne boli inštalované priamo v kancelárii, v ktorej vraj Musk býval.

Jedným z manažérov Twitteru, ktorý si vzal tento nový edikt k srdcu, bola Esther Crawford, produktová manažérka zodpovedná za zavedenie systému plateného overovania Twitter Blue. Crawford sa stala minulý rok virálnou, keď retweetovala svoju fotku, na ktorej spí na poschodí kancelárie Twitteru v spacom vaku. „Keď váš tím neustále tlačí na termíny, zostáva ti len #SleepWhereYouWork,“ napísala Crawford v popise.

image

Návrat neonacistov na Twitter. Kvôli nim sociálna sieť prekopala systém overovania profilov, všetko zničil Elon Musk

Teraz Crawford nebude spať tam, kde pracuje – aspoň nie v Twitteri. Crawford bola prepustená počas víkendu. Škrty sa údajne dotkli najmenej 200 zamestnancov, čo predstavuje asi 10 percent zostávajúcej pracovnej sily. Tie sa do značnej miery dotkli aj manažérov vrátane niekoľkých zakladateľov aplikácií, ktoré získala skupina Twitter (patrí sem aj Crawford).

„Najhoršie, čo ste mohli z mojich tweetov získať je, ako idem all-in na Twitteri 2.0, môj optimizmus a tvrdá práca bola chybou,“ napísala Crawford v nedeľu večer na Twitteri.

image

Skaza je dokonaná. Elon Musk nechal ľudí rozhodnúť o svojej funkcii v Twitteri, tí ho poslali kade ľahšie

Hromadné prepúšťanie je ďalším chaotickým incidentom v doterajšom Muskovom úradovaní, ktorý možno charakterizovať ako nekonečný prúd chaosu. A pri tomto tempe pravdepodobne budú pribúdať stále ďalšie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:37