Fitness trénerku dráždi, že YouTuberka z Čiech má rada svoje telo a nehanbí sa zaňho, nasledoval bodyshaming a urážky.Instagram/daddycyntia & Youtube/sugar Denny/
StoryEditor

Vojna influenceriek graduje, pohádali sa pre nadváhu. Toto nie je selflove! Odkazuje Slovenka známej Češke

mor24.10.2022., 13:00h

„Máš nadváhu, s ktorou nič nerobíš a ja som ti chcela pomôcť!“ písala Cyntia na Instagrame. Terčom jej nenávisti sa stala YouTuberka Denny, ktorá pozitívnym prístupom k svojmu telu ľuďom ukazuje, že sa za seba nemusia hanbiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Začalo to tým, že YouTuberka kanálu Kontroverzní Cyntiu oslovila so záujmom o jej Booty program. Chcela ho skúsiť. Na čo Cyntia reagovala nadšením a obe sa pustili do spolupráce. Realita však bola taká, že Cyntia nemá za sebou žiadnu školu ani certifikáciu, ktorá by ju kvalifikovala k práci s telom, stravou či cvičením. 

 

 

Denny vo videu opisuje svoju skúsenosť s Booty programom ako nepríjemnú a nezvládnuteľnú. Program zahŕňal cviky a zmenu stravovania, ktorú bolo nereálne naplniť - a najmä nebol vôbec zameraný ani stavaný pre ľudí, ktorí chcú upraviť svoju telesnú hmotnosť. Keď Denny dostala stopku od lekára, lebo dostala mononukleózu, napísala Cyntii, že sa k programu po doliečení vráti. Medzičasom si však naštudovala z rôznych zdrojov negatívne recenzie na ich program. Po internete navyše kolujú podozrenia, že výsledky programu, teda väčšie zadky, sú upravené a fotené tak, aby spĺňali očakávania a prilákali viacej zákazníkov. 

image

Cyntia nemá žiadnu odbornú školu ani kvalifikácie na fitness tréningy.

Instagram/daddycyntia/

Táto spolupráca sa nevypláca

Obe baby neboli v kontakte do chvíle, kým Denny nepristúpila na výzvu jej sledovateľa, aby zverejnila fotku, o ktorej si myslí, že je na nej krásna. A Cyntia zrazu reagovala. „Napísala mi: OMG, ja naozaj milujem tvoju postavu, ty si taká krásna. A ja len že dva mesiace dozadu si povedala, že si ma vezmeš do parády, aby som schudla, a teraz miluješ moju postavu?“ spomína vo videu. 

 

 

O niekoľko mesiacov neskôr Denny reagovala na ďalšie Q&A na jej Instagrame, tentokrát sa jej pýtali, či by nechcela niekedy skúsiť plus size modelling. YouTuberku tento smer láka, no čo ju odrádza je toxické nastavenie Českej modelingovej scény, ktorá sa zameriava len na chudé telá. Cyntia však na jej story zareagovala ponukou. „My teraz budeme fotiť novú kolekciu a hľadáme plus size modelky,“ rozpráva Denny vo videu o návrhu, ktorý od fitness trénerky dostala. Na ponuku nakoniec pristala, pretože chcela zažiť novú skúsenosť. Cyntia jej sľúbila, že na fotení bude oblečenie, ktoré ušijú na jej miery.

Keď však Denny prišla do Prahy na fotenie, stretla sa len s neprofesionálnym prístupom. Vo videu opisovala dlhé čakanie a prípravy na fotenie, ktoré sa nakoniec konalo s niekoľkohodinovým meškaním. Najhoršie však bolo, že až priamo na mieste zistila, že Cyntia pre ňu nevybavila oblečenie na mieru, resp. nie všetkých 12 modelov teplákových súprav, v ktorých sa fotila, boli šité pre ňu. Musela sa teda obliekať do o niekoľko čísel menších odevov a tak pózovať pred fotografom. Za prácu nedostala zapletené a na stránke sa žiadna z jej fotiek neobjavila. Cyntia jej síce sľúbila, že jej pošle teplákové súpravy ako odmenu, no k naplneniu prísľubu už nedošlo. Potom jej správy začala Denny ignorovať. 

Vyrovnaný prístup

Potom jej Cyntia cez svoje (už zrušené) účty začala sústavne písať a reagovať na jej príbehy. Jej správy boli veľmi nepríjemné, útočila na jej vzhľad a bola vulgárna. „Aby sa človek s trojitou nadváhou vyjadroval k človeku čo má postavu ako ja….“ znie z TikTokového videa účtu filip.kr.tt, ten Cyntiine výroky zozbieral. Denny niektoré zo správ, ktoré jej Cyntia písala, zverejnila na Instagramovom účte podcastkontroverzni, na ktorom spolupracuje s rovnakým kamarátom ako pri rovnomennom YouTubovom kanáli. Cyntia sa vo svojich príbehoch vyjadrovala bez žiadnej sebareflexie. „Takto to vypadá, keď makáš na sebe a všímaš si len seba. A potom ti máme baby, čo svoj nezdravý, nechutný životný štýl vyhovoria na „Self Love“. Je to naozaj všetko, len nie SELFLOVE,“ môžeme počuť ďalej z videa. Cyntia následne celú kauzu uzatvára odvážnym tvrdením: „Každý, kto ma pozná osobne, povedal: Nikdy som nestretol/a tak čistú dušu ako teba.“ Hovorí mi to každý, kto ma osobne pozná.“​„Reálne si užívam život, nikoho neriešim.“. YouTuberku Denny riešila vo svojich Instagramových príbehoch následne celý týždeň.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 21:39