Zuzana PlačkováInstagram/ Queen.plackova/
StoryEditor

Plačková s manželom Rendym vytiahli paragraf 363. Prokurátor im nakoniec zrušil obvinenie

kam17.05.2022., 12:37h

Instagramové hviezdy mali byť podľa vyšetrovateľov zapletené do rozsiahlej drogovej činnosti. Prominentný pár má teraz dôvod na radosť. Z obvinenia, ktoré plnilo titulky novín, nakoniec nič pre kontroverzný paragraf nebude.

Lajkuj Brainee.sk na

V septembri minulého roka prekvapila Slovensko správa o zadržaní influencerky Zuzany Plačkovej a jej manželka Reného (Rendyho) Strausza. V rámci protidrogovej akcie vtedy Národná kriminálna agentúra zadržala pätnásť osôb. 

image

Z väzby na dovolenky za desaťtisíce eur. Biznisy Zuzany Plačkovej opäť neuveriteľne rastú

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Počas domových prehliadok sme zaistili viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy.“ uviedli príslušníci polície na sociálnej sieti. Ako však informuje portál Aktuality, obvinenie malo byť po vyše polroku zrušené. Prominentný pár mal využiť kontroverzný paragraf 363.

image

Zuzana Plačková s manželom Reném Strauszom

Profimedia/Profimedia

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky v zastúpení prvým námestníkom generálneho prokurátora SR Jozefom Kanderom dňa 16. mája 2022 vyhovel návrhu obvinených Z. S. P. a R. S. a zrušil uznesenie o vznesení obvinenia pre drogovú trestnú činnosť a iné, a to z dôvodu, že neboli splnené podmienky na vznesenie obvinenia. Uznesenie bude po jeho doručení procesným stranám a následnej anonymizácii zverejnené na webovom sídle Generálnej prokuratúry SR,“ informoval dnes hovorca prokuratúry Dalibor Skladan.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 12:58