Chris BrownCb Dance/Twitter
StoryEditor

Lizo rozhodne nie je jediná. Kariéra a dobré meno týchto hercov a spevákov skrachovali doslova za noc

Nikola Michalkova22.08.2023., 10:30h

Nie vždy je kariéra plná úspechov a slávy. Niektorých spevákov či skladateľov postihli aj nemilé chvíle, ktoré im zničili kariéru.

Lajkuj Brainee.sk na

Nie všetko zlato sa blyští. A hoci v zozname nájdeš aj osobnosti, ktorým sa návrat podaril, väčšine sa podarilo akurát tak zničiť si kariéru pomaly za noc. Môžu za to mnohé obvinenia.

image

GALÉRIA Ako vyzerali hudobné legendy, keď mali 20 rokov? Niektorých možno ani nespoznáš

Marilyn Manson

Preslávil sa v 90. rokoch ako kontroverzný rockový spevák a svoju popularitu si užíval niekoľko ďalších desaťročí. Veci ale začali naberať spád v roku 2021, keď ho jeho bývalá snúbenica Evan Rachel Wood obvinila zo sexuálneho napadnutia a zneužitia. Nezostalo to len pri nej a ozývať sa začali aj viaceré ženy s vlastnými obvineniami. Na základe obvinení od Mansona odstúpila vydavateľská spoločnosť a agentúra, píše sa na portáli Yahoo.

Manson, samozrejme, všetko poprel a zažaloval bývalú snúbenicu za urážku na cti a navádzanie ďalších žien, aby o ňom šírili klamstvá. Kľúčové časti jeho žaloby ale boli zamietnuté. Medzitým bol začiatkom tohto roka opäť obvinený aj zo sexuálneho útoku na maloletú osobu ešte v 90. rokoch. Okrem toho je obvinený aj z priestupku voči kameramanovi v roku 2019, za čo sa aj priznal. 

image

Marilyn Manson

Marilynmanson.fr/Twitter

Časopis Rolling Stone ho v roku 2021 označil za „monštrum skrývajúce sa pred očami“ vzhľadom na vlnu obvinení a samozrejme, aj verejná mienka sa o ňom zmenila. Jeho kariéra ale nevyzerá, že by sa mala obnoviť po tom, čo obvinenia niektorých žien boli zamietnuté, urovnané či dokonca v jednom prípade odvolané. Hudbu už nevydáva od roku 2021 a ani sa neobjavuje na obrazovkách. 

R Kelly

Počas väčšiny jeho kariéry čelil niekoľkým obvineniam zo sexuálneho zneužívania, ale nezdalo sa, že by mu to bránilo v úspechu. Až do roku 2017, keď sa objavili obvinenia, že mal pohlavný styk s maloletými a zneužíval ženy. Verejná mienka sa prudko zmenila a pred jeho koncertami či štúdiom sa konali protesty. Spoločnosti Spotify, Apple music či Pandora vyhlásili, že prestanú propagovať jeho hudbu. Okrem toho z jeho tímu odišlo niekoľko členov. 

image

R Kelly

Platini/Twitter

Jeho povesť ešte viac narušil aj šesťdielny dokumentárny seriál „Surviving R. Kelly“ z roku 2019. V tom čase od neho ustúpila aj nahrávacia spoločnosť a koncerty boli zrušené. Krátko nato sa objavili opäť nové obvinenia, konkrétne bol obvinený z trestného činu sexuálneho zneužívania a útoku na maloletú osobu, ale aj z obchodovania so sexom a prostitúcie. Neskôr ho uznali vinným a odsúdili ho na 30 rokov väzenia. 

V ďalšom procese bol tiež uznaný vinným zo sexuálneho zneužívania detí a pornografie a odsúdený na 20 rokov väzenia. V súčasnosti si stále odpykáva svoj trest. 

Chris Brown

Jeho pád v kariére nastal, keď bol zatknutý pre podozrenie z vyhrážania sa trestným činom po večierku, ktorý sa konal pred odovzdávaním cien Grammy. Zúčastnil sa na ňom so svojou vtedajšou priateľkou Rihannou. Nakoniec bol odsúdený na päť rokov podmienečne a verejnoprospešné práce, ako aj na poradenstvo v oblasti domáceho násilia. Neskôr sa priznal, že počas hádky Rihannu udrel a uhryzol v aute. 

Fotky pomliaždenej speváčky vyplávali na povrch a priniesli so sebou veľkú vlnu nenávisti voči Brownovi. Jeho album Graffiti sa preto predával horšie. Taktiež prišiel o zmluvy s reklamnými agentúrami a viaceré celebrity sa postavili proti nemu. 

image

Chris Brown

Cb Dance/Twitter

Brownovi sa ale podarilo začať s kariérou znovu. Vydal ďalší album „F.A.M.E“, s ktorým debutoval na prvom mieste rebríčka Billboard 200. Stále je úspešný, aj keď jeho minulosť mu niektorí nevedia zabudnúť a tvrdia, že si to nezaslúži.

Ryan Adams

Spevák a skladateľ známy tým, že podporoval kariéru mladých umelkýň. V roku 2017 bol ale obvinený niekoľkými ženami, vrátane bývalej manželky Mandy Moore z toho, že „hýbal kariérnymi príležitosťami a zároveň sledoval umelkyne kvôli sexu“. Ak ženy odmietli, mal sa vraj nahnevať a uchýliť sa k emocionálnemu a verbálnemu zneužívaniu, ale aj obťažovaniu. 

Adams sa za to ospravedlnil, ale obvinenia konkrétne nepotvrdil. „Som plne zodpovedný za svoje škodlivé správanie a budem za svoje činy zodpovedný aj v budúcnosti,“ napísal vo verejnom ospravedlnení. Vyšetrovali ho aj za online sexuálny vzťah s neplnoletou osobou, ale obvinenia neboli vznesené. 

image

Ryan Adams

Captain Incredible/Twitter

Jeho kariéra utrpela naozaj výraznú facku a ďalšie dva albumy musel vydať vo vlastnom vydavateľstve, pričom sa nedostali do hitparád v Amerike, ani Anglicku. Na sociálnych sieťach zúfalo žiadal vydavateľstvá, aby s ním podpísali zmluvu. „Chcem len naozaj dostať druhú šancu robiť hudbu a možno pomôcť ostatným uveriť, že sa dá vstať zo žumpy a niečo byť,“ napísal. Bol navyše aj dosť blízko k tomu, aby z neho bol bezdomovec. 

V roku 2022 vystupoval vo vypredanej show v Carnegie Hall, ale nepozval žiadnych novinárov. Má nový tím, ktorého súčasťou je aj PR špecialista Howard Bragman. 

Nick Carter

Preslávil sa v 90. rokoch ako člen chlapčenskej kapely Backstreet Boys. Neskôr kapelu opustil a vydal sa na svoju sólovú kariéru, ktorá išla dobre až do roku 2017. V tom čase vyšla na verejnosť správa, že mal v roku 2003 sexuálne napadnúť fanúšičku, bývalú členku skupiny Dream Melissu Schumanovú. Neskôr ho zažalovala za ublíženie na zdraví. 

image

Nick Carter

Batler Alert/Twitter

Minulý rok Shannon Ruthová zažalovala Cartera aj za sexuálne ublíženie v súvislosti s údajným incidentom, ktorý sa odohral v roku 2001. Na základe týchto obvinení televízia ABC zrušila špeciál s Bacstreet Boys. Carter všetky obvinenia poprel a nedávno ohlásil svoje prvé sólové turné po siedmich rokoch. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 01:39