Speváčka Billie Eilish čelí kyberšikane. Hejteri urážajú jej postavu.Twitter/billie Eilish Pics/
StoryEditor

Má milióny a neuveriteľný hlas či charizmu. Hejteri si k nej aj tak našli cestu, nepáči sa im postava Billie Eilish

iDnes.cz20.07.2023., 11:00h

Americká speváčka a skladateľka Billie Eilish hovorím, že keby ju takto kritizovali, keď bola tínedžerka, nebola by schopná existovať. Či sa oblieka do ženských šiat alebo do rozťahaných tričiek, hejteri neustále rozoberajú jej postavu.

Lajkuj Brainee.sk na

V roku 2019 sa Billie Eilish priznala, že nosí voľné oblečenie práve preto, aby sa vyhla komentárom o svojej postave. "Nepotrebujem, aby o mne svet vedel všetko. Preto nosím také veľké, "vyťahané" oblečenie - keď nikto nevidí, čo je pod nimi, nemá si na čom založiť svoj názor," hovorí v reklame pre Calvin Klein. "Nikto nemôže riešiť, či som plnoštíhla, či som štíhla, či mám veľký zadok alebo nie. Pretože jednoducho nemajú predstavu."

V januári speváčka v rozhovore priznala, že v minulosti mala veľké problémy s prijatím svojho tela a postavy. "Počas dospievania som sa veľmi nenávidela a všetky tie veci," povedala držiteľka ceny Grammy. 

"Mnohé z týchto pocitov pramenili z hnevu na vlastné telo, z bolesti, ktorú mi spôsobovalo, a zo všetkých vecí, ktoré som kvôli nemu stratila. Akoby si zo mňa niekedy moje vlastné telo robilo blázna," zverila sa a dodala, že keby sa o nej hovorilo tak, ako sa o nej hovorí teraz, keď mala povedzme 11 rokov, pravdepodobne by nebola schopná existovať.

Hovorí, že si je dobre vedomá toho, že online diskusie a neustále rozoberanie jej postavy nikdy neskončia. Postupne sa podľa svojich slov naučila "neponárať sa príliš hlboko do komentárov na sociálnych sieťach". Ak sa jej niekto predsa len dotkne komentárom, hovorí, že sa potom odreaguje dlhým kúpeľom, hraním hier na telefóne a trávením času s priateľmi, príbuznými a svojimi psami.

V rozhovore pre britský časopis Vogue Eilish opísala, že si už vybudovala určitú odolnosť voči tomu, čo o nej hovoria ostatní. "Mám sa oveľa radšej ako kedysi a tiež ma teraz oveľa viac zaujímajú moje pocity ako pocity iných ľudí," poznamenala na adresu vtipkárov na sociálnych sieťach. "Musím však priznať, že aj keď sú to väčšinou hlúposti, online šikanovanie dokáže poriadne zabolieť," dodáva.

image

Ďalšia speváčka, ktorá sa dala na hereckú dráhu. V snímke zahviezdi prvýkrát aj Billie Eilish

Billie Eilish je dcérou herečky Maggie Baird a herca Patricka O‘Connella. Hudbe sa venuje od svojich 11 rokov, keď začala spievať v zbore. V roku 2016 vydala svoj prelomový singel Ocean Eyes, ktorý pre Eilish napísal jej brat Finneas.

V roku 2019 sa priznala, že trpí spánkovou paralýzou a v detstve jej diagnostikovali Tourettov syndróm. Hovorila aj o tom, že ju doma v noci musia sledovať ochrankári kvôli prenasledovateľom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 19:59