Jaafar Jackson je synovec Michaela Jacksona a svojho strýka stvárni v novom životopisnom filme.Jaafar Jackson, Dmi/Twitter, Getty
StoryEditor

V novom životopisnom filme o Kráľovi popu má zažiariť jeho synovec. Je mi cťou oživiť strýkov príbeh, hovorí

Nikola Michalkova02.02.2023., 09:00h

Životopisný film Michaela Jacksona sa pomaly začína premieňať na realitu. Zažiariť v ňom má synovec popovej ikony.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak si vedel, že sa pripravuje životopisný príbeh o Michaelovi Jacksonovi, si ten šťastný. Koho to tak trochu obišlo, máš šancu to napraviť. Michael Jackson, prezývaný aj ako Kráľ popu, dostane svoj vlastný životopisný film. Do svetla slávy sa dostal nielen vďaka svojmu speváckemu talentu, ale aj vďaka ikonickým tanečným pohybom, ktoré sa zaryli do pamäti nejednému z nás. 

Zahviezdi synovec

Na režisérske kreslo zasadne filmový režisér Antoine Fuqua, ktorý nesie zodpovednosť aj za Pád bieleho domu či Ekvalizér. Hlavnú postavu kultového speváka stvárni Jaafar Jackson, synovec Michaela. 

Jaafar pochádza z veľkej rodiny, je druhé najmladšie dieťa Jermaine Jackson a Michaelovho brata. Vyzerá to tak, že sa rozhodol ísť v strýkovych šľapajach, pretože už od 12 rokov sa tiež venuje tancu a hudbe. Zo začiatku sa venoval spievaniu skladieb od Marvina Gaya, ale neskôr sa začal venovať aj svojej originálnej tvorbe, uvádza sa na portáli Unilad. 

Správu o tom, že stvárni svojho strýka v pripravovanom filme, zverejnil na svojom Instagrame s popisom: „Je mi cťou a cítim pokoru, že môžem oživiť príbeh môjho strýka Michaela.“ Producent filmu priznal, že hercov hľadal po celom svete, čiže Jaafar pravdepodobne nebol jeho prvá voľba. Množstvo fanúšikov ale konečný výber schvaľuje a my tiež nemôžeme nesúhlasiť. Film môže byť vďaka tomu určite o niečo autentickejší. 

O čom asi film bude?

Na stránke Rolling Stone sa píše, že film bude znázorňovať všetky aspekty jeho života, „vrátane jeho najikonickejších vystúpení, ktoré ho viedli k tomu, aby sa stal najväčším zabávačom všetkých čias.“ Na stránke Deadline sa uvádza, že vo filme budeme môcť vidieť komplexný životný príbeh kultového speváka, ktorý mal obrovské množstvo fanúšikov po celom svete. Zapísal sa nielen do speváckej histórie, ale aj do tej tanečnej. Jeho kroky sa snažili napodobňovať mnohí, pričom tento fenomén nezmizol ani v súčasnosti. Populárny tanečný krok „moonwalk“ síce Michael úplne nevynašiel, ale určite ho väčšina z nás poznáme práve vďaka nemu. A určite si sa ho snažil napodobniť aj ty.

Film na svoju tvorbu dostal povolenie od Michaelovej rodiny, ale otázkou zostáva, či sa v ňom objavia obvinenia zo sexuálneho zneužívania, ktoré boli spomenuté vo filme Leaving Neverland z roku 2019. 

K pripravovanému filmu sa vyjadrila aj samotná matka Michaela, Katherine Jackson: „Michael už odmalička, ako člen skupiny Jackson 5, miloval čaro filmu. Ako rodina sme poctení, že náš životný príbeh ožije na veľkom plátne.“

Film bude zobrazovať komplexný životný príbeh kultového speváka, ktorý mal obrovské množstvo fanúšikov po celom svete. Zapísal sa nielen do speváckej histórie, ale aj do tej tanečnej. Jeho kroky sa snažili napodobňovať mnohí, pričom tento fenomén nevymizol ani v súčasnosti. 

Scenár k filmu pripravil John Logan a producentom je Graham King, ktorý stál aj za produkciou obľúbeného filmu Bohemian Rapsody, ktorý sa venuje príbehu Freddieho Mercuryho a jeho populárnej skupine Queen. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:07