Instagram/DJ Sumirock
StoryEditor

Drsná babka ti ukáže, ako sa to robí. Cez deň varí čínske rezance, večer je z nej dídžejka

red12.07.2021., 11:00h
DJ Sumirock láka do klubov čoraz viac ľudí. Nie len svojou hudbou, teraz už aj zápisom v Guinessovej knihe rekordov.
Lajkuj Brainee.sk na

O Japoncoch je všeobecne známe, že sú workoholici. Ani hodinka dňa nazmar! Presne podľa takého hesla sa riadi aj Sumiko Iwamura a.k.a dídžejka Sumirock. Najnovším úspechom známej hudobníčky je zápis v pomyselnej svetovej knihe rekordov – ako „najstaršia profesionálna dídžejka“. So svojím vekom 83 rokov si tento titul zaslúži, čo povieš?

Čítaš dobre. Sumiko je v hlboko seniorskom veku. Zápis do knihy sa uskutočnil 25. mája tohto roka – kedy mala žena presne 83 rokov a 118 dní.

Primárne sa vo svojej tvorbe venuje technu a mixu rocku, jazzu a niekedy aj anime soundtrackom.

„Myslím, že som sa narodila presne pre toto. Necvičím, nestravujem sa zdravo, neberiem ani žiadne doplnkové či výživové lieky. Ale keď robím v živote niečo jedinečné, cítim sa nabitá energiou!“ vyjadrila sa pre portál guinnessworldrecords.com.

Vystupuje vo svojom stálom klube, ale cestuje aj po svete. Hrala už v Paríži či na Novom Zélande. Lásku k husbe v nej prebudila kamarátka, s ktorou navštívila zopár klubov.

Keď mala 77 rokov, prihlásila sa na kurzy dídžejingu. Po šiestich rokoch štúdia a tvrdej driny Sumirock vystupuje v kluboch. Keďže ide o nočnú prácu a niekedy jej šichta začína až o jednej ráno, celé dni nemá čo robiť. Svojej predošlej práce sa nevzdala – varí pre hladných zákazníkov čínske jedlo v jednej z reštaurácii v centre.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 05:09