Dôvodom rozpadu hudobných skupín boli najmä nezhody či nespravodlivosťfacebook.com
StoryEditor

Ako malí sme počúvali piesne týchto kapiel, dnes už neexistujú. Smútiš za nimi?

Radka Rosenbergová12.06.2021., 12:00h
Zbožňovali sme ich, spievali na ich songy do kefy na vlasy či tancovali pred zrkadlom skupinový tanec sám so sebou. Dnes už neexistujú. Trochu nostalgie nezaškodí, pripomeňme si dávno (ne)zabudnuté hity.
Lajkuj Brainee.sk na

Daft Punk

Elektronická dvojica francúzskych hudobníkov Guy-Manuela de Homem-Christa a Thomasa Bangaltera bola mimoriadne úspešná koncom 90. rokov najmä vo Francúzsku, no postupne zožala celosvetovú slávu. Medzi ich najúspešnejšie single sa radia najmä One more time, Digital love či Harder, Better, Faster, Stronger. Po 30. rokoch sa rozhodli nakoniec s kariérou seknúť vo februári tohto roka.


One Direction

Obľúbená chlapčenská skupina One Direction sa sformovala v roku 2010 v americkej speváckej súťaži X-factor a zožali nevídanú slávu. Po niekoľkých rokoch z kapely odišiel spevák Zayn Malik, v roku 2016 oznámilo zoskupenie absolútny koniec, čím zlomili srdce nejednej fanúšičke. Na konte majú množstvo albumov, získali viac ako 100 ocenení, vrátane šiestich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, piatich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards.


Oasis

Britská rocková skupina vystupovala v rokoch 1991 až 2009 a ich prvé dva albumy boli nesmierne oceňované. Preslávil ich až ten druhý - (What’s the Story) Morning Glory?, z ktorého sa predalo viac ako 22 miliónov kusov. Medzi ich najúspešnejšie skladby patria piesne ako Wonderwall či Don’t Look Back in Anger, ktoré pozná takmer celý svet. Bratia Liam a Noel Gallagherovci však mali medzi sebou potýčky a tak v roku 2009 Noel, autor väčšiny skladieb, skupinu opustil, čo bol tiež dôvod rozpadu.

Speváci mali medzi sebou potýčky, preto sa rozpadli Speváci mali medzi sebou potýčky, preto sa rozpadli TASR

Pussycat Dolls

Americkú dievčenskú skupinu založila v roku 2003 choreografka Robin Antin, pričom od roku 1995 pôsobili ako čisto tanečná skupina. Tvorilo ju šesť krásnych žien a medzi ich najznámejšie hity patrili napríklad Hush Hush, Jai Ho! či Whatcha Think About That. Dôvodom ich rozpadu bola najmä žiarlivosť ostatných členiek na ich frontmanku Nicol Scherzinger. Tá totiž naspievala aj sólo skladby, ktoré boli nesmierne úspešné, vďaka čomu bola kapele tŕňom v oku.




´N SYNC

Podobný osud ako Pussycat Dolls postihol aj chlapčenskú kapelu ´N SYNC, ktorá vznikla v roku 1996. Názov skupiny bol zložený z posledných písmen v menách jednotlivých členov, pričom každý z nich začínal svoju kariéru ako herec alebo manekýn. Jediným, kto sa však výraznejšie preslávil po rozpade skupiny v roku 2001, bol spevák Justin Timberlake, ktorý pôsobil ešte v ďalších dvoch hudobných kapelách, najväčší úspech zožal ako sólo spevák.







t.A.T.u

Dievčenské ruské popové duo, ktoré tvorili Lena Katina a Julija Volkova sa dalo dokopy v roku 1999, pričom sa rozpadli v roku 2014. Keď nahrávali svoj prvý song Ya Soshla S Uma, mali iba šestnásť rokov. Vtedajších fanúšikov provokovali najmä vyzývavými videoklipmi, pričom niekoľko z nich dokonca v Rusku zakázali. Všetci boli presvedčení, že sú do seba zamilované, no v roku 2003 priznali, že ich lesbický vzťah bol iba marketingový ťah.

 



The Destiny´s Child

Americkú R&B dievčenskú hudobnú skupinu, ocenenú cenou Grammy, tvorili pôvodne štyri speváčky, neskôr to boli len tri - Beyoncé Knowles, Kelly Rowland a Michelle Williams. Na hudobnej scéne pôsobili od roku 1990 do roku 2006, pričom najviac sa z nich preslávila Beyoncé, ktorá začala sólovú kariéru. V týchto rokoch vydali päť štúdiových albumov a množstvo známych piesní ako Say my name, Survivor či Independent women. Okrem Beyoncé a Kelly Rowland sa akoby po ostatných členkách zľahla zem. A prečo sa rozpadli? Bývalé členky LaTavia a LeToya sa rozhodli vyhodiť manažéra skupiny – Matthewa Knowlesa za údajne nespravodlivé prerozdeľovanie zisku skupiny v prospech Beyoncé a Kelly, až nakoniec obe skupinu opustili.




menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 06:03