TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Vec v novej skladbe dokonale zhrnul rok 2021. Rypol si do Záborskej aj raperov, ktorí boxujú

Miroslav Kamody28.12.2021., 11:30h
Slovenský veterán hip-hopovej hudby na záver roka vytiahol skladbu, s ktorou nejde nesúhlasiť.
Lajkuj Brainee.sk na

Legenda slovenského hip-hopu sa ku koncu tohto roka postavila opäť pred mikrofón, aby v jednej skladbe trefne zhrnula všetko, čo sme počas neho zažili. Branči Vec Kováč je na scéne už v podstate takmer 30 rokov. Za ten čas sa z neho stal rešpektovaný člen scény, ktorý vždy dokáže nastaviť zrkadlo sebe, spoločnosti, ale napríklad aj kolegom.

Inak tomu nie je ani v skladbe s jednoduchým názvom 2021. V nej sa mu podarilo zhrnúť všetko od hoaxerov, antivaxerov, lockdowny, očkovaciu lotériu, kauzy politikov či beef hudobných festivalov. Okrem toho si však stihol rypnúť aj do svojich hudobných kolegov

„DJ Reper ako živobytie nič moc job, všetky kluby zavreté, ako sa s tým vyrovnal hip hop? Z pódia do klietky ak neboxuješ si nikto,” rapuje v skladbe. Narážal tým na trend, ktorý len včera vyvrcholil podujatím, kde proti sebe boxovali raperi či skutoční zápasníci.

Na záver však nestráca optimizmus a dúfa, že budúci rok bude v mnohom lepší ako tento. „Nový rok chce nový štart. Jedine tak to má význam,” rapuje v závere skladby. To, že ide o trefné zhrnutie, dokazujú aj komentáre pod videom, pretože žiadna reakcia nie je negatívna.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 03:36