Emma Watson Warner Bros., Instagram/Emma Watson
StoryEditor

Kam zmizla Hermiona? Cítila som sa ako v klietke, hovorí herečka Emma Watson, ktorá sa rozhodla inšpirovať svet

Miroslav Kamody02.10.2024., 09:00h

Rozhodla sa dať si pauzu od Hollywoodu, no na vavrínoch rozhodne nezaspala. Čo teraz robí Emma Watson?

Lajkuj Brainee.sk na

Je tomu ťažké uveriť, no už je to šesť rokov, čo sme na veľkom plátne mohli vidieť obľúbenú herečku Emmu Watson. Ako píše portál LadBible, 34-ročná hviezda, ktorú preslávila úloha Hermiony vo filmovej sérii o čarodejníkovi Harry Potterovi, sa rozhodla dať si od Hollywoodu pauzu.

Nezlákali ju ani také filmy, ako hraná verzia Popolušky či La La Land. Naposledy sme ju tak mohli vidieť ako Meg March vo filme Malé ženy. Namiesto toho sa zamerala na aktivizmus a v roku 2020 fanúšikom odkázala, že chce pracovať na zosilnení hlasu tým, ktorí to potrebujú a naďalej sa chce učiť od ľudí s odlišnými skúsenosťami.

image

KVÍZ Lúčime sa s prísnou Minervou McGonagallovou. Otestuj sa v našom kvíze, ako dobre poznáš zaklínadlá z Harryho Pottera

Cítila sa ako v klietke

V decembri minulého roka herečka prezradila, že keď sa obzrela za svojou hereckou kariérou, cítila sa ako „v klietke“, takže sa rozhodla pre pauzu. „To, čo som považovala za veľmi ťažké, bolo, že som musela ísť von a predať niečo, nad čím som naozaj nemala veľkú kontrolu,” povedala pre Financial Times.

„Bolo veľmi ťažké byť tvárou a hovorcom vecí, pri ktorých som sa do procesu nezapojila.” Posledných šesť rokov však rozhodne nesedela na vavrínoch. So svojím bratom Alexom uviedli na trh gin inšpirovaný vínom s názvom Renais a zároveň sa zapísala na magisterský titul v odbore tvorivé písanie na Oxfordskej univerzita.

image

Emma Watson

Profimedia

Okrem toho si vyskúšala aj réžiu a debutovala reklamou na vôňu Prada Paradoxe. Na obrazovku sa vrátila v roku 2022, aj to len kvôli špeciálnemu stretnutiu hercov z Harryho Pottera. Nemusíš sa však báť, že by si ju už nikdy v ničom nevidel - sama potvrdila, že nie je úplne na hereckom dôchodku, len čaká na ten správny projekt.

Pauza jej prospela

Watson je však presvedčená, že prestávka jej prospela. „Som taká rada, že som si dala pauzu od herectva, pretože vnímam pocit vlastného hlasu a kreatívneho priestoru a suverenity spôsobom, ktorý som podľa mňa predtým nemala – mám viac autonómie,” povedala pre Vogue.

image

Hľadá sa nový Harry, Ron a Hermiona. HBO spustilo otvorený kasting na seriálovú verziu Harryho Pottera

„Dostávam miesto v prvom rade [s] niektorými z najúspešnejších, najkrajších a neuveriteľných ľudí na svete. A keď máte toto miesto, je veľmi, veľmi jasné, že neexistuje absolútne žiadna úroveň úspechu, ktorá by vás urobila šťastnými alebo spokojnými, ak sa vám nepáči, kto ste, alebo sa vám páči to, čo robíte, keď sa na vás nikto nepozerá,” dodala.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. október 2024 11:15