Jeremy Pope TASR/ AP
StoryEditor

Met Gala v znamení čiernej a bielej, vstupenka stála 50 tisíc. Cena za miesto pri stole začínala na 300 tisícoch

Michal Čiernik02.05.2023., 10:00h

Módny svet sa opäť zišiel v New Yorku na každoročnom Met Gala. Témou bol legendárny návrhár Karl Lagerfeld.

Lajkuj Brainee.sk na

Jeden z najväčších módnych galavečerov sa niesol v duchu čiernej a bielej na počesť návrhárskej ikony Karla Lagerfelda. Na podujatí v Metropolitnom múzeu v New Yorku predviedli tie najznámejšie tváre šoubiznisu tie najzaujímavejšie módne kúsky.

Tohtoročná téma: „Karl Lagerfeld: Línia krásy“ spôsobila, že približne 400 prominentných hostí zaplnilo červený koberec perlami, naškrobenými goliermi a Lagerfeldovou mačkou Choupette. Viac originálnych a lukratívnych módnych výstrelkov nájdeš v galérii.

Ambasádori Met Gala boli tenisová hviezda na dôchodku Roger Federer, speváčka Dua Lipa, ktorá získala cenu Grammy, herečka Penélope Cruz, spisovateľka, herečka a producentka Michaela Coel, a šéfredaktorka Vogue Anna Wintour.

Špeciálne módne doplnky

Okrem módnych noviniek sa na červenom koberci odhaľovali aj nové rodinné prírastky. Majsterka sveta v tenise Serena Williams a supermodelka a podnikateľka Karlie Kloss prišli s veľmi špeciálnymi doplnkami, bábätkami na ceste. Williams sa vydala za Alexisa Ohaniana v New Orleans v roku 2017 a majú spolu jednu dcéru, 5-ročnú Olympiu Ohanian.

image

Tehotná Serena Williams.

TASR/AP

„Som taká šťastná. Toto je prvýkrát, čo informujem o novinke. Takže je to veľmi špeciálne,“ prezradila zase modelka Kloss, ktorá má jedno dieťa s manželom Joshuom Kushnerom.

Známe celebrity

Na galavečeri sa v pondelok večer objavila aj so svojou manželkou Brittney Griner, basketbalová hviezda WNBA, ktorá bola uväznená v Rusku. Okrem toho sa na červenom koberci ukázali v špeciálnych róbach aj hviezdy seriálu The Last of Us. Zúčastnili sa aj herečky Priyanka Chopra a Elle Fanning, Brooklyn a Nicola Peltz-Beckham a speváčka Rita Ora a jej manžel Taika Waititi. 

image

FOTO Hanbili sa za ne, šikanovali ich. Teraz svojimi nedostatkami zarábajú milióny, módne domy sa o ne bijú

Cena jednotlivých vstupeniek na tohtoročné podujatie bola 50 000 dolárov, ak chceli hostia sedieť pri stole, ceny začínali na 300 000 dolároch.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 01:56