Bontonfilm
StoryEditor

Michal Kubovčík a Juraj Hrčka, hviezdy filmu Villa Lucia, rozprávajú o prvých láskach

PR článok15.02.2023., 10:00h

Do slovenských kín už čoskoro príde filmová novinka Villa Lucia, ktorú tvorcovia označujú ako „komédiu o prvej láske a poslednej vlámačke“. Keďže je dnes Valentína, zaujímať nás bude najmä prvá časť uvedenej charakteristiky. Dvaja hlavní hereckí predstavitelia, Michal Kubovčík a Juraj Hrčka, sa preto rozhovorili na tému prvých lások.

Lajkuj Brainee.sk na

Je síce pravda, že na prvú lásku sa nezabúda, ale pokiaľ spolu nezostanete celý život, je ľahké zabudnúť. Vo filme Villa Lucia je otázne, či moja postava vie na svoju prvú lásku zabudnúť. Možno aj nie a práve o tom je táto komédia,“ prezradil Juraj Hrčka, ktorý vo filme stvárňuje jedného z hlavných hrdinov. Jeho Cyril je totiž aj po tridsiatke posadnutý spomienkou na pubertálny románik so spolužiačkou zo strednej školy a táto „obsesia“ ho priviedla až do psychiatrickej liečebne.

image
Bontonfilm

Rozhovor s Jurajom Hrčkom na tému prvej lásky:

„Prvá láska sa väčšinou odohráva  v puberte, vo veku, keď človek už nie je dieťa, ale ešte nie je dospelý a to je strašne labilný vek. Preto sú tie zážitky, ktoré sa už začínajú dotýkať dospeláckeho sveta, ale majú v sebe ešte stále detskú nevinnosť, krásu a úprimnosť, také intenzívne a u niekoho pretrvajú po celý život,“ dopĺňa svojho hereckého kolegu Michal Kubovčík, ktorý si v komédii Villa Lucia zahral jeho kamaráta a zároveň soka v láske.

 

Rozhovor s Michalom Kubovčíkom na tému prvej lásky:

Hlavná dejová zápletka je založená na svojsky poňatom milostnom trojuholníku. Trojicu kamarátov, tridsiatnikov, spája spomienka na jednu osudovú ženu, bývalú spolužiačku Luciu Renerovú. Jeden z nich ju mal ako prvý, druhý ju má teraz a ten tretí nechce, aby sa kvôli nej stará partia rozpadla. Ľúbostný konflikt však zďaleka nie je to jediné, s čím sa starí kamaráti vo filme Villa Lucia budú musieť vysporiadať. Možno dokonca pôjde aj o život...

image
Bontonfilm

Hlavný hrdina Gorazd (Michal Kubovčík) bude mať čo robiť, aby si udržal lásku aj priateľstvo. Svoju nastávajúcu Luciu (Hana Vagnerová) nechal odletieť na romantické zásnuby do Afriky samu potom, ako mu bývalý spolužiak Svätopluk (Martin Meľo) oznámil, že tretí z ich partie, Cyril (Juraj Hrčka), má nečakanú vychádzku zo psychiatrickej liečebne a chce sa stretnúť. Cyril má za sebou niekoľko teatrálnych pokusov o samovraždu práve kvôli Lucii a netuší, že počas jeho pobytu na psychiatrii si začala práve s jeho najlepším kamarátom zo strednej školy. Gorazd má jediný cieľ: do konca Cyrilovej vychádzky utajiť svoj vzťah. Cyril trvá na návšteve Luciinho domu s úmyslom za všetko sa jej ospravedlniť. Nestráženú vilu nad mestom sa však v tom istom okamihu rozhodli vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti (Vlado Černý, Tomáš Mischura) a jeden beznádejne poverčivý taxikár (Zdeněk Godla). Tí považujú trojicu rozhádaných kamarátov za konkurenčnú partiu zlodejov. Nastáva noc plná akcie, komických situácií a vtipných dialógov. Prežijú iba tí, ktorí držia spolu – hoci aj proti svojej vôli. Lebo „tú pravú“ môže mať iba jeden...

image
Bontonfilm

Romantický príbeh sa však pri komédii Villa Lucia neodohráva len pred kamerou, ale aj za ňou. Producentka Jana Kluková a režisér a producent Michal Kollár sú totiž životnými partnermi a ich láska bola tak trochu inšpiráciou na vznik spoločného filmu. „Na prvú lásku spomíname s láskou, až na výnimky. Preto každej žene, ktorá zažila svojho Cyrila, želám, aby s trochou šťastia našla aj svojho Gorazda. Ja som toho svojho presne dnes pred desiatimi rokmi našla v Michalovi. Aj preto mám príbeh Villa Lucia rada a som presvedčená, že si ho zamilujú aj diváci a diváčky,“ vyznala sa Jana Kluková.

Zaspomínajte si na svoju prvú lásku aj vy v kinách už 9. marca 2023. Komédiu Villa Lucia prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť BONTONFILM.

 

TRAILER

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 01:48