Pexels/Myicahel Tamburini, Instagram/emilyfayemiller
StoryEditor

Stylisti odporúčajú, čo si obliekať toto leto. Na scénu sa vracajú aj staronové kúsky

pc27.06.2022., 12:00h

Vďaka týmto módnym inšpiráciám budeš vyzerať štýlovo. Ktoré z nich ťa zaujali najviac?

Lajkuj Brainee.sk na

Šaty, sukne, šortky, blúzky aj topy. So zvyšujúcou sa teplotou sa zmenšuje počet vrstiev oblečenia. Ak sa chceš uistiť, že tvoj šatník je pripravený na každú príležitosť, pozri si módne trendy leta 2022.

Portál InStyle oslovil módnych odborníkov a stylistov, ktorých rady sa ti zídu. Nezabúdaj však na to, že menej je niekedy viac. S nákupmi to nepreháňaj, mysli aj na životné prostredie. Na záver nájdeš aj tipy, čo robiť s oblečením, ktoré už nepotrebuješ.

image

Navrhol slávne šaty pre Marilyn Monroe, ktoré mala oblečené Kim Kardashian: Bola to chyba

Asymetrické výrezy

Odvážne výstrihy či výrezy na oblečení sú „in“ už dlhší čas. Vyzerá to tak, že ani v lete 2022 nevymiznú. Je však pravdepodobné, že v šatníkoch uvidíme viac asymetrických výrezov.

Crop top aj s džínsami s nízkym pásom

V horúčavách pokojne siahni po crop tope. Podľa stylistky Liz Teich ho môžeš kombinovať s nohavicami alebo so sukňou s vysokým pásom. Do módy sa však vracajú džínsy s nízkym pásom a pokiaľ ti nevadí, že odhalíš väčšiu časť brucha, pokojne choď do tejto kombinácie.

Biela je trendy

Odhalenými ramenami či bielym outfitom doplneným šnurovaním nič nepokazíš. Pokiaľ sa chystáš na svadbu, nohavicový kostým je skvelou alternatívou, ak nechceš siahnuť po šatách, píše Glamour Magazine.

Mini sukne

Veľký návrat hlásia mini sukne, ktoré taktiež nájdeš aj v setoch ako kostýmčeky. Kimberly Mayhew, generálna riaditeľka House of Color, je presvedčená o tom, že mini nenájdeš len v neformálnom, ale aj vo formálnom prostredí.

Flitre aj počas dňa

Ak rád v lete zažiariš nielen na párty, ale aj počas bežného dňa, tip od Shea Daspi, módnej stylistky z New Yorku, ťa poteší. Je presvedčená o tom, že flitre sú „in“ aj počas dňa.

Kabelka, do ktorej sa všetko zmestí

Pokiaľ si si do malej kabelky nevedel zbaliť ani základné veci, máme pre teba dobrú správu. Na scénu sa vracajú veľké kabelky. Počas dňa ti už nič nebude chýbať. Samozrejme, pokiaľ si danú vec nezabudneš doma.

Hodvábne šatky v rôznej podobe

Potešíme pravdepodobne aj milovníkov hodvábu. Trend šatiek nevymizol. Či už si ju dáš okolo krku, na hlavu, alebo do vrkoča, budeš vyzerať štýlovo.

Platformy všade

A čo na nohy? Stylistka celebrít Cindy Conroy si zas myslí, že leto 2022 bude o topánkach s platformou. „Sú vhodné pre nízke aj vysoké dievčatá. Vďaka nim budeš mať predĺžené nohy,“ uviedla.

Čo s nenoseným oblečením?

Ak máš šatník plný nepotrebných kúskov, rozhodne ich bezhlavo nevyhadzuj. Nenosené oblečenie nemusí hneď skončiť v kontajneri či na skládke.

Jednou z možností je swap, teda výmena oblečenia. Ide o veľmi obľúbenú platformu udržateľnosti.

Pokiaľ máš dobré srdce a rád pomáhaš, určite využi rôzne zbierky oblečenia. Kúsky tak poputujú práve tým, ktorí majú nedostatok vecí a nemôžu si dovoliť kupovať nové.

image

Eko Inak Podcast: Všetko, čo chceš a potrebuješ vedieť o zálohovaní na Slovensku

Starý dobrý sekáč je skvelým pomocníkom pri „vyhadzovaní“ nenosených kúskov. Ak si ho ešte nikdy nevyužil, určite to skús.

Staré oblečenie môže byť novouupratovacou pomôckou. Robili to naše staré mamy a určite to skús aj ty.

​Ak sa ti už zunovali veci, ktoré nosíš niekoľko rokov, nezúfaj. Skús trochu zaexperimentovať, napríklad top s výrezmi si vieš „urobiť“ na mieru aj doma.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:29