TikTok/Calidaga23
StoryEditor

Väzeň "šéfkuchár" si v cele pripravuje burgre či pizzu. Na TikToku ukázal aj recept na väzenské víno

Ľubomíra Somodiová23.06.2021., 14:00h
Svojim kuchárskym umením ovládol sociálne siete priamo z väzenskej cely. Trestanec s prezývkou Calidago23 prostredníctvom TikTokových videí ukazuje, aký je život vo väzení, no zároveň dáva ľuďom tipy, ako si z jednoduchých ingrediencií pripraviť chutné jedlá.
Lajkuj Brainee.sk na

Všetky ingrediencie, ktoré Calidaga používa, nakupuje len vo väzenskej kantíne. Gurmánske kreácie predvádza na topnom telese z rýchlovarnej kanvice. Využíva aj plechovky, ktoré mu slúžia ako podstavec pod teleso, ale aj ako nádoby na varenie.

Dokáže prichystať zdanlivo nemožné - tacos, cheeseburger s hranolkami a najrôznejšie cestoviny, ale aj koláč.

@calidago23

prison snap: @calidago23 ##freecalidago ##calidago23 ##prisontiktok ##holidayvibes ##foryoupage ##christmas ##lockedup ##prisonlife

♬ Martin & Gina - Polo G

Väzenské víno

Jedným z jeho najočakávanejších receptov bol návod na väzenské víno. Traduje sa o ňom, že si ho varia odsúdenci po celých Spojených štátoch. Ukázalo sa, že na alkoholický nápoj sú potrebné len tri ingrediencie, ktoré sa nechajú asi týždeň kvasiť v igelitovom sáčku. Zásadnými prísadami sú pomarančový džús, perlivý nápoj a gumové cukríky. 

Aj napriek jednoduchosť ide podľa trestanca vo väzenskom prostredí o veľmi cennú zručnosť. Tvrdí, že víno predáva spoluväzňom v prepočte za 6,70 eur za liter.

@calidago23

making prison wine. #freecalidago #calidago23 #prisontiktok #prisonlife #likeit

♬ Yummy - Justin Bieber

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 18:03