Šampión v jedení párkov v rožku tento rok svoj 17 titul nevyhrá. X/Jimlneibaur/
StoryEditor

Šampión v Hot dogov tento rok svoj 17 titul neobháji. Sponzorsky sa prisľúbil výrobcovi vegánskeho mäsa, organizátor to nezvládol

Michal Čiernik12.06.2024., 13:30h

Rekordér v jedení Hot dogov sa spojil so značkou Impossible Foods, ktorá nedávno vydala rastlinnú alternatívu párkov. Konkurenčná firma, ktorá každoročné preteky v jedení párkov v rožku usporadúva, však kvôli tomu držiteľa svetového rekordu zo súťaže vylúčila.

Lajkuj Brainee.sk na

Jeden z najznámejších jedákov na svete Joey Chestnut, sa tento rok nezúčastní legendárnej súťaže Nathan‘s Hot dog Eating Contest, ktorá sa bude konať 4. júla.

image

Príbehy slávnych jedál: Hot Dog má naozaj pôvod v psom mäse, jedol sa v Bielom dome aj na Mesiaci

Slávna súťaž v jedení sa koná každý rok na Deň nezávislosti v Nathan‘s Famous v štvrti Coney Island v Brooklyne. Pravidlá sú extrémne jednoduché. Vyhráva ten súťažiaci, ktorý za desať minút zje najviac Hot dogov.

Vegánske párky

Napriek tomu, že Chestnut vyhral túto prestížnu súťaž už rekordných 16-krát, 17 titul tento rok nepridá. Major League Eating (MLE), ktorý podujatie organizuje, ponúkol Chestnutovi minulý rok 1,2 milióna dolárov (1,1 milióna eur) za štvorročnú zmluvu, píše portál New York Post. Napriek tomu ju však Chestnut porušil.

„Sme zdrvení, keď sme sa dozvedeli, že Joey Chestnut sa rozhodol zastupovať konkurenčnú značku, ktorá predáva Hot Dogy na rastlinnej báze, namiesto toho, aby súťažila v roku 2024 na Nathan‘s Famous Fourth of July Jul Eating Contest,“ prezradil zástupca MLE vo vyhlásení.

„Takmer dve desaťročia sme pracovali podľa rovnakých základných ustanovení o exkluzivite hot dogov. Zdá sa však, že Joey a jeho manažéri uprednostnili nové partnerstvo s inou značkou pred naším dlhodobým vzťahom,“ doplnil zástupca spoločnosti, ktorá považuje Chestnuta za amerického hrdinu a keď prestane reprezentovať konkurenčnú značku, veľmi radi ho privítajú naspäť.

40-ročný jedák je aj držiteľ svetového rekordu v počte zjedených párkov v rožku. V roku 2021 ich zjedol neuveriteľných 72. „Myslím si, že je to najlepšia práca na svete. Pokiaľ budem zdravý, budem v tom stále pokračovať,“ dodal Chestnut pre New York Post.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 00:50