Donášková službaBrainee X Canva/
StoryEditor

Koniec obľúbenej služby. Vo viacerých mestách si už jedlo cez túto donášku neobjednáš, svoje pôsobenie končí zo dňa na deň

Nikola Michalkova04.04.2024., 10:44h

Od 4. apríla ale končí svoju donáškovú činnosť na Slovensku spoločnosť Foodora.

Lajkuj Brainee.sk na

Donášková služba Foodora, ktorá sa pôvodne nazývala Foodpanda, ponúkala svoje služby vo viacerých mestách na Slovensku už od roku 2021. Vo štvrtok 4. apríla ale oznámila, že svoju činnosť na Slovensku končí.

Zmena priorít

Dôvodom, prečo sa spoločnosť rozhodla ukončiť svoju činnosť na Slovensku, je zmena priorít v investíciách. Preto od štvrtka 4. apríla ti foodora už žiadnu objednávku nedoručí.

image

Už vieš, že foodpanda sa mení na foodoru?

„Ukončenie našich služieb na Slovensku bolo ťažkým rozhodnutím. Po dôkladnej analýze a zvážení sme však presvedčení, že toto rozhodnutie nám umožní presmerovať naše investície do krajín s väčšími príležitosťami, čím si v konečnom dôsledku otvoríme cestu udržateľnému rastu a dlhodobému úspechu,“ píše Pedram Assadi, generálny riaditeľ spoločnosti Delivery Hero Europe na webe Foodora.

O zrušení sú informovaní aj zamestnanci a spoločnosť im plánuje poskytnúť podporu počas tohto obdobia a tiež aj odstupné.

Dáta z FinStatu ukazujú, že eseročka Delivery Hero Slovakia predvlani zvýšila stratu o 197 percent takmer na 8,9 milióna eur a tržby jej vzrástli bezmála na 2,9 milióna eur. Hospodárske výsledky za rok 2023 ešte nie sú dostupné.  

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:40