
Chlieb náš
V remeselnej pekárni na rohu námestia Mateja Korvína nakukneš pekárom priamo pod ruky. Teda ak sa ti podarí odtrhnúť pohľad od pultu plného sladkých a slaných dobrôt. Pochutnať si u nich môžeš na ovocnom tarte, moravských koláčoch aj škoricovo-kardamómovom uzle.
Chez balzac
Známa bratislavská reštaurácia, ktorá sídli na Hlbokej ceste je zameraná na špičkovú gastronómiu, ale možno si netušil, že jej súčasťou je aj pekáreň. A nie len tak hocijaká.
Ak chceš zažiť kúsok Paríža v srdci Bratislavy, Chez balzac je to pravé miesto pre teba. Väčšina surovín, z ktorých pečú pochádza priamo z Francúzska. Lepšie bagety ako u nich hádam v Bratislave ani nenájdeš. A čo je viac, ako si vychutnať čerstvú bagetku s francúzskym maslom a džemom na terase, a k tomu pohár pravého šampanského?
V ich ponuke samozrejme nechýbajú ani croissanty, rôzne druhy koláčov a sendviče. Zaujímavé sú aj netradičné kúsky, ako chlieb a pečivo s aktívnym uhlím.
Fertucha
Sladkou bodkou na záver je rodinná pekáreň Fertucha, ktorá má v Bratislave tri prevádzky. Nájdeš u nich širokú ponuku koláčov, no pochutnať si môžeš aj na sendvičoch a dobrej káve.
Evergreeny ako bábovka a kysnuté koláče samozrejme nesmú chýbať. No osladiť život si môžeš aj nespočetnými druhmi cheesecakov, jablkovým koláčom, či punčovým rezom. Keďže pečú z kvalitných surovín a ovocie v ich zákuskoch je vždy čerstvé a od lokálnych dodávateľov, ponuka sa mení na základe sezóny.