Najlepší brunch v BratislaveInstagram/panenska Kaviaren/kruh/otto/canva/
StoryEditor

Brunch je v Bratislave čoraz populárnejší. ZOZNAM našich obľúbených podnikov, kde ťa čaká z neskorých raňajok gastrozážitok

Viktória Revajová15.03.2024., 12:00h

Brunch je v európskych mestách čoraz populárnejší. Dotvára kolorit gastro scény, je to kompromis - nemusíš vstávať skoro, a je to fajn sobotný program, keď ťa príde do Bratislavy navštíviť niekto z rodiny alebo kamarátov.

Lajkuj Brainee.sk na

Pán Cakes 

Milovníci palaciniek si prídu na svoje u Pána Cakesa. Ak si nevyberieš z ich raňajkového menu, môžeš siahnuť po ponuke sladkých, slaných, ale aj bezlepkových palacieniek. Návštevou tejto palacinkárne potešíš nielen svoje chuťové poháriky, ale aj peňaženku. Za brunch u nich zaplatíš od 3,80 do 8,70 eura. Raňajky podávajú celý týždeň vrátane víkendu od 9:00 do 11:30. Nájdeš ich na Suchom mýte.

Bistro 24 

Ponúka celodenné raňajky, no v ich ponuke nájdeš aj brunch menu, takže máš na výber z veľkého množstva možností. Za raňajkové menu, ktoré si môžeš vychutnať do 14:30 zaplatíš od dvoch do dvanástich eur. Za brunch menu si priplatíš viac. Bude ťa stáť od 17 do 22 eur, no rozhodne budeš odchádzať zasýtený na celý deň.  Bistro 24 sa nachádza na Štefánikovej ulici.

Otto Bratislava 

Je známy svojou kulinárskou gastronómiou, nevynímajúc ani brunch menu. Nájdeš v ňom nestarnúce klasiky ako praženicu, ale aj zaujímavé špeciality, napríklad tekvicový hummus alebo vajíčka benedict. Raňajkové špeciality počas pracovného týždňa podávajú do jedenástej, cez víkend až do tretej hodiny. Otto Bratislava nájdeš na Grösslingovej ulici. 

Bistro St. Germain 

Čarovný podnik s nenahraditeľnou atmosférou a špičkovým gastro zážitkom. Presne to zažiješ v Bistre St. Germain, ktoré ťa očarí svojím duchom starej kaviarničky. Nečaj však žiadne klasické menu. Na ich jedálničku nájdeš špeciality ako flambované palacinky, Francúzsky quiche, či pravý kačací rillettes podávaný s čerstvou bagetkou a marmeládou. Brunch u nich ťa bude stáť od ôsmich do dvanástich eur. Nájdeš ich na Rajskej ulici.

Enjoy bistro

Ak si zablúdil do centra Starého mesta, jednoznačnou voľbou je Enjoy bistro, ktoré nájdeš na Michalskej ulici. V ich ponuke nájdeš pravé anglické raňajky, avokádový kváskový chlebík, ale aj francúzsky toast. Raňajkové menu podávajú do 12:00 a bude ťa stáť od siedmich do dvanástich eur.

Kruh 

Ak si príliš vyberavý a radšej si vyskladáš svoje brunch menu sám, zavítaj do pekárne Kruh, ktorá sa nachádza na Vajnorskej ulici hneď za Trnavským mýtom. Pochutnať si môžeš na sladkom či slanom pečivku prvotriednej kvality. Výhodou je, že širokú ponuku tejto pekárne si môžeš prehliadnuť na ich stránke v pohodnlí domova a vytvoriť si zoznam vybraných špecialít. Potom stačí už len prísť a svoje vlastné menu vychutnať v príjemnom prostredí pekárne.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 21:33