Unsplash/Viktor Szabo
StoryEditor

Prepadol ťa hlad uprostred noci? Tieto reštaurácie ťa nakŕmia o 2-hej ráno aj uprostred týždňa

Miroslav Kamody03.07.2021., 18:00h
Je jedno, či si hore preto, lebo si v karanténe, nevieš zaspať alebo sa ti jednoducho nechce. Pozri si náš prehľad, vďaka ktorému budeš vedieť, ktorú bratislavskú reštauráciu si vybrať.
Lajkuj Brainee.sk na

Veľmi dobre to poznáš – je stred týždňa a ty nevieš zaspať. Sedíš vtlačený do gauča v obývačke a máš pustený Netflix alebo PlayStation. Na hodiny sa už radšej ani nepozeráš a v tom ťa prepadne obrovský hlad. Variť sa ti nechce, no kde sa uprostred hlbokej noci najesť?

Práve pre tých, ktorí sa v riadkoch vyššie našli, sme pripravili prehľad bratislavských reštaurácií, ktoré zaženú tvoj hlad aj v noci. Naše parametre pri vyhľadávaní boli jasne dané – sme v Novom Meste, je streda a sú dve hodiny ráno.

Petržalská furmanka

Jedna z mála reštaurácií, ktorá je otvorená od rána až do pol 4-tej nasledujúceho dňa. Pokiaľ ti teda jedlo zachutí, môžeš si z Petržalskej furmanky objednať nielen neskorú večeru, ale pokojne aj obed.

Veľkou výhodou je, že reštaurácia od 20:00 ponúka kompletné nočné menu, takže okrem tradičnej pizze máš na výber zo zvyčajne piatich druhov teplého jedla, ku ktorému ti pribalia aj polievku.

Nažersavnoci

Ružinovská reštaurácia s príznačným názvom Nažersavnoci je tu pre teba každý deň v týždni od 19-tej až do 3-tej rána. Na svoje si tu prídu nielen milovníci talianskeho národného pokladu, ale aj mäsových jedál.

Okrem pizze na teba čakajú rôzne bagety, burge či šaláty, no nechýba ani marinované kuracie mäso na grile, vyprážaný syr, cestoviny na šesť spôsobov alebo chutné tortily.

Unsplash/Ryan Concepcion

Side Kebab

Pokiaľ dostaneš chuť na obľúbenú pochúťku zo stredného východu, Side Kebab ti ho domov doručí až do 4-tej rána. Ak máš rád nočné prechádzky po meste, na Obchodnej ti ho osobne pripravia do tretej rána.

Okrem kebabu si však môžeš vybrať aj falafel, pizzu či pide. Pre fajnšmekrov v ponuke nechýba ani sladučká baklava či obľúbený Šiš tavuk.

Pizza Euro nočná

Reštaurácia sídliaca v Novom Meste je tu pre teba tradične až do 3-tej rána. Okrem pizza burgra si môžeš objednať aj klasickú pizzu a výhodou je aj pomerne široký výber piva a zmrzliny, ktorú ocenia hlavne ženy po rozchode.

K tomu všetkému si môžeš pridať chutné quesadilly, rôzne sladkosti či slané pochutiny. Ak máš chuť vyskúšať niečo nové, určite siahni po syrových koláčikov plnených smotanovým syrom s bylinkami v chrumkavom cestíčku.

Night Chicken

Pokiaľ si vieš otvorene priznať, že si poriadny „jedlík“, Night Chicken je splnenie tvojich snov. Až do tretej rána ti totiž priamo pred dvere prinesú chrumkavé pečené kura.

Je len na tebe, či si vyberieš štvrtinu, polovicu alebo rovno celé, kilo a pol vážiace kura. K tomu si môžeš pribaliť syrové guličky, chicken kicks so sweet chilli omáčkou či dokonca aj zmrzlinu.

Unsplash/Claudio Schwarz | @purzlbaum

Pizza Economy

Ružinovskú pizzeriu ocenia nielen milovníci tradičnej pizze, ale hlavne tej vegetariánskej. Na výber máš totiž až 22 druhov.

Rozvoz začína o 19-tej a jedlo ti, tak ako v prípade väčšiny reštaurácií, donesú až do 3-tej rána. K objednávke si môžeš prihodiť aj chrumkavú quesadillu či zmrzlinovú tortičku.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 02:50