Tipy na ubytovanie na Slovensku v krásnom prostredíWild House, V Korunách Stromov/Instagram
StoryEditor

Neuveríš, že toto ubytovanie je práve na Slovensku. Prinášame tipy na miesta, ktoré by aj v zahraničí žali slávu

Nikola Michalkova16.06.2023., 08:00h

Niet pochýb, že Slovensko sa môže pýšiť krásnou prírodou. Niektoré ubytovania sú umiestnené v krásnom prostredí a my ti prinášame tipy, kde načerpáš novú energiu.

Lajkuj Brainee.sk na

Sme síce malá krajina, ale s nádhernou prírodou, ktorou sa naozaj môžeme pýšiť. Často sa stáva, že život v meste je unáhlený, ľudia sú vyčerpávajúci a my jednoducho hľadáme miesto, kde sa môžeme utiahnuť a vypnúť sociálne siete a vychutnávať si tú krásnu prírodu navôkol. My ti prinášame tipy na ubytovanie na Slovensku, ktoré je obklopené dych berúcou prírodou a zároveň ti ponúkajú možnosť vypnúť a načerpať novú energiu. 

Nebo nad Štiavnicou

Ak hľadáš príjemné ubytovanie s priateľmi či s blízkou rodinou, pretože nechceš byť sám a chceš stráviť príjemný čas s ľuďmi, ktorých máš rád, Nebo nad Štiavnicou môže byť pre teba vhodná voľba. Je to komplex štyroch domčekov, ktoré boli pôvodne baníckymi domami. Pôvodne mali zaniknúť, ale majiteľka sa rozhodla prerobiť ich do krásneho štýlu. Nájdeš ich na kopci s názvom Nebo, ktorý sa týči nad krásnou Štiavnicou. 

Preto ak sa ti náhodou zacnie aj za spoločenským životom, blízko máš Banskú Štiavnicu, kde si môžeš vychutnať kávu v kaviarni Divná pani so svojským, originálnym štýlom. A keď náhodou pochytíš chuť na pamiatky, Banská Štiavnica ich ponúka mnoho. Expozíciu ponúka Nový zámok a Starý zámok, krásny výhľad si môžeš vychutnať aj z kalvárie.

Ak ale hľadáš vhodný priestor pre hľadanie inšpirácie alebo posedenie s priateľmi, jeden z domčekov nad Štiavnicou možno bude práve pre teba, keďže sa nachádzajú v tichom prostredí.

V korunách stromov

Osamelý domček doslova v korunách stromov je vhodný najmä pre tých, ktorých už tak celkom unavil ten unáhlený život a chceli by v pokoji nabrať nové sily a načerpať energiu. A kde inde ju načerpáš, ako v prírode? Domček sa nachádza v obci Oľšavka a blízko sa nachádza aj Spišský hrad, ak by si predsa len chcel navštíviť aj nejakú pamiatku. Celý projekt bol spustený v letnej sezóne v roku 2020. 

Chata Hlboké

Ak bývaš na západnom Slovensku a na východ sa ti cestovať nechce, nemusíš celkom zúfať. V blízkosti Bojníc sa nachádza chata Hlboké, v ktorej si môžeš spolu s priateľmi oddýchnuť a užiť si napríklad príjemný víkend. Okrem toho sa niekoľko stoviek metrov nachádza aj vyhliadka v Bojniciach, ak zatúžiš po krásnom výhľade. Chatu obklopuje les, čiže ani o štebot vtákov nebude núdza. Keďže sa miesto nachádza 2,1 kilometrov od Bojníc, nemusíš celý čas tráviť len na chate. Bojnice totiž ponúkajú množstvo miest, ktoré stoja za návštevu. 

Treehouse

Kto ako dieťa nesníval o domčeku na strome, v ktorom by sa ukryl pred rodičmi a žil si svoj detský sen. Asi väčšina z nás si niečo podobné priala. Treehouse je komplex piatich domčekov na strome a nachádzajú sa kúsok od kúpeľného mesta Trenčianske Teplice. A keďže kúpeľné mesto tiež ponúka množstvo možností na prechádzku, ako napríklad park v Trenčianskych Tepliciach, určite sa nudiť nebudeš. 

Wildhouse 

Nachádza sa v Národnom parku Veľká Fatra a v blízkosti je aj lyžiarske stredisko Donovaly. Vybrať si môžeš z troch domčekov - Helios, Fauna a Flora. Miesto je vhodné na úplné vypnutie sa od mestského ruchu či zhonu a ponúka miesto na oddych. Okrem toho, ak máš rád turistiku, v okolí nájdeš aj turistické trasy, ale ak si radšej typ na bicykel, využiť môžeš aj cyklotrasy, ktoré vedú do niekoľko kilometrov vzdialenej bývalej osady Kalište. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 05:40