Lietadlo spoločnosti RyanairUnsplash/Portuguese Gravity
StoryEditor

TikToker zdieľal perfektný tip na získanie dokonalého miesta v lietadle. Tento trik bude používať úplne každý

Miroslav Kamody24.02.2023., 08:00h

Jeden z používateľov na TikToku rozvíril vody sociálnej siete po tom, ako sa podelil o jednoduchý trik na nájdeme tých najlepších miest v lietadle. Reakcie ľudí nešetria chválou a tebe môžu ušetriť kopu starostí.

Lajkuj Brainee.sk na

TikToker, ktorý vystupuje pod profilom maxmilespoints, sa špecializuje na poskytovanie cestovných rád a úspor. Prednedávnom zdieľal perfektný hack s ostatnými používateľmi, aby im pomohol dokonale optimalizovať výber sedadla. Na svete sú totiž dva typy ľudí - tí, ktorí jednoducho potrebujú byť pri okne, a tí, ktorí sa boja lietania a viac im vyhovuje ulička.

Ako informuje portál Independent, maxmilespoints uverejnil klip s názvom „nový obľúbený nástroj na výber sedadiel v lietadle“. V ňom predstavuje divákom stránku Aerolopa.com. Je to online nástroj, ktorý obsahuje mimoriadne podrobné mapy väčšiny lietadiel, ktorými ľudia cestujú cez rozličné aerolínie.

image

Uterák ako ranná vstupenka na pláž? V tejto Slovákmi obľúbenej turistickej krajine ti hrozí pokuta až tisíc eur

Dokonalý prehľad

Poskytuje tiež informácie, ktoré sa nenachádzajú na webových stránkach mnohých leteckých spoločností. „Letecká spoločnosť vám zvyčajne neposkytne dostatok informácií o vašom sedadle,“ vysvetľuje TikToker. Mapy sedadiel spoločnosti Aerolopa zobrazujú úplné pohľady na každé lietadlo zoradené podľa leteckej spoločnosti.

Ako budúci cestujúci môžeš použiť mapy, aby si presne vedel, ako blízko budeš sedieť ku krídlam, motoru, núdzovým východom a ďalším detailom. Aby toho nebolo málo, webová stránka poskytuje aj presné merania toho, koľko miesta na nohy bude mať, rovnako tak aj to, ako veľmi sa dá každé sedadlo nakloniť.

@maxmilespoints

New favorite tool to pick plane seats. Aerolopa.com. H/t MainlyMiles and Gary Leff —- educational purposes only. Not illegal or regulated goods.

♬ original sound - maxmilespoints

Najlepší výhľad z okna

TikToker poukázal aj na to, že mapy sedadiel obsahujú aj presné umiestenie okien, ktoré ukazujú, ako dobre sú jednotlivé sedadlá zarovnané. Pokiaľ si už totiž niekedy cestoval lietadlom, tak ti je jasné, že nie je sedadlo pri okne ako sedadlo pri okne. Niektoré nie sú priamo zarovnané v malým oknom, vďaka čomu máš nakoniec horší výhľad.

Jeden z komentujúcich používateľovi poďakoval so slovami: „Nedávno som sedel pri okne a nebolo tam žiadne okno.“ Ďalší zase napísal: „Potreboval som to“„Práve som vošiel dnu a skontroloval som si všetky miesta v biznis triede na moje ďalšie dve cesty. Tak užitočné!“ komentoval ďalší.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:45