Dvojičky oklamali čínske úradyUnsplash/deedee Geli/
StoryEditor

Bizarná hra dvojičiek sa im nevyplatila. Vyšetrujú ich za to, že po svete cestovali s vymenennými pasmi

kam29.06.2022., 16:00h

Začalo to tým, že jedna chcela ísť do Japonska za manželom. Ich plán na oklamanie čínskych úradov ale fungoval tak dokonale, že ho opakovali desiatky krát.

Lajkuj Brainee.sk na

Len málokto z nás sa môže pochváliť tým, že má dvojča. My ostatní si to môžeme prinajlepšom predstavovať. Ak nás niečo hollywoodske film naučili, tak pokiaľ na svete existuje niekto, kto vyzerá úplne totožne ako my, najlepšou zábavou bude vymeniť si identity a vyskúšať si život toho druhého.

Ako informuje Harbin Daily, presne to urobili dve sestry - dvojičky zo severu Číny. Podľa spravodajského portálu si identity vymenili najmenej 30-krát, aby takto cestovali do zahraničia. Úrady však ich dobrodružstvo veľmi rýchlo zatrhli. Momentálne sú zatknuté a vyšetrované, potvrdila miesta polícia.

image

Prečo mala Phoebe v Priateľoch identické dvojča? Vysvetlenie po rokoch prekvapilo fanúšikov

Robili to pravidelne

Všetko sa to mala začať v momente, keď jedna zo sestier, úradmi označená menom Hong, chcela cestovať do Japonska, aby mohla čas tráviť so svojím manželom, ktorý pochádza z tejto krajiny. Jej žiadosť o vízum však bola úradmi opakovanie zamietnutá.

Jej dvojča, pre ochranu identity označená ako Wei, ale malo platné japonské vízum, a tak sa Hong rozhodla využiť ich totožný fyzický vzhľad a požičala si jej pas. Rovnakú metódu mala podľa polície použiť najmenej 30-krát, a to na cestovanie medzi Čínou, Ruskom a Japonskom.

image

Dvojičky oklamali čínske úrady

Unsplash/convertkit/

Bolo to však obojstranné, Wei si podľa vyšetrovateľov požičala pas svojej dvojičky na cestu do Thajska a „iných krajín“. Čínske úrady celý podvod odhalili začiatkom tohto roka, no nateraz nie je jasné, ako sa pravda nakoniec dostala na svetlo sveta. Celý príbeh sa začal šíriť rýchlosťou blesku na platforme Weibo, ktorá je veľmi podobná Twitteru.

Neodhalila ich ani najpokročilejšia technológia

Ľudia v reakcii na tento bizarný prípad neskrývali nadšenie a úžas nad tým, ako sa dvojičkám podarilo oklamať úradníkov. „Vždy som sníval o tom, že moje dvojča urobí moje školské skúšky namiesto mňa,“ vtipkoval jeden používateľ. Mnoho ľudí tiež spochybňovalo zjavný nedostatok kontrol odtlačkov prstov na hraniciach. „Ani najpokročilejšia technológia to nedokázala odhaliť. Je to neuveriteľné,“ komentoval jeden používateľ.

image

Pichali im rádioaktívne látky. Toto je príbeh najznámejších siamských dvojčiat Ruska

Možno je ešte neuveriteľnejšie, že sa tento prípad odohral práve v Číne, kde sú pohyby občanov pozorne monitorované. V roku 2018 čínske štátne médium People's Daily uviedlo, že vládna technológia rozpoznávania tváre bola schopná skenovať tváre 1,4 miliardy obyvateľov krajiny len za jednu sekundu. V posledných mesiacoch sa po rozšírení niekoľkých ohnísk Covid po celej krajine ďalej sprísnili prísne opatrenia na kontrolu hraníc v krajine.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:11