Tieto slnečné krajiny ťa toto leto prilákajú na dovolenku snov (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Krajiny otvárajú hranice. Prinášame praktické informácie, ako sa čo najľahšie dostaneš k moru

Radka Rosenbergová04.06.2021., 16:00h
Chceš v lete vycestovať, no nevieš, či ti to koronavírus skomplikuje? Tieto destinácie môžeš navštíviť, pokiaľ dodržíš tieto podmienky.
Lajkuj Brainee.sk na

Španielsko

Už od pondelka 7. júna si môžeš vychutnať nádhernú slnečnú krajinu, pokiaľ si úplne zaočkovaný proti koronavírusu. Negatívny test nepotrebuješ, ak od druhej dávky vakcíny uplynulo minimálne štrnásť dní. 

Portugalsko

Pri vstupe do Portugalska je potrebné okrem platného cestovného dokladu alebo občianskeho preukazu predložiť potvrdenie o negatívnom výsledku RT-PCR testu na ochorenie covid-19, nie staršie ako 72 hodín, bez povinnosti nástupu do štrnásťdňovej izolácie. 

Taliansko

Pri vstupe do Talianska od 16. mája musíš preukázať negatívnym antigénovým alebo PCR testom nie starším ako 48 hodín . Okrem toho vyplníš digitálny elektronický formulár, ktorý nájdeš na tejto stránke.

Grécko

Od všetkých cestujúcich prichádzajúcich do Grécka sa naďalej vyžaduje vyplnenie online formulára, ktorý je potrebné odoslať najneskôr 24 hodín pred vstupom do krajiny (v anglickom jazyku). Vo formulári je potrebné uviesť údaje ako napr. odkiaľ osoba cestuje, dĺžku predchádzajúcich pobytov v iných krajinách či adresu svojho pobytu v Grécku.

Maldivy

Na ázijskú obľúbenú dovolenkovú destináciu ti stačí 24 hodín pred odletom vyplniť vstupný formulár a tiež si vopred rezervovať ubytovanie. Mysli na to, že tiež musíš mať negatívny PCR test na COVID-19, ktorý nie je starší ako 96 hodín

Seychely

Od apríla tohto roka majú cestujúci, ktorí boli zaočkovaní proti covid-19, povolený vstup do krajiny bez obmedzení. Títo cestujúci musia mať príslušný certifikát o riadnej vakcinácii - potvrdenie o absolvovaní dvoch dávok, pričom po druhej dávke musia ubehnúť aspoň dva týždne. Ďalej sú povinní preukázať sa aj negatívnym testom na covid-19, nie starším ako 72 hodín od odletuNásledne pre cestujúceho už nebudú existovať žiadne obmedzenia pohybu či karanténa. Pred odletom treba vyplniť vstupný formulár a zakúpiť si tiež cestovné poistenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 20:13