Na ryby, batožinu aj na žeriav: Na čo používame závesné váhy?digitalne-vahy.sk
StoryEditor

Na ryby, batožinu aj na žeriav: Na čo používame závesné váhy?

PR článok11.04.2022., 00:00h
Univerzálnosť. Práve tou sa vyznačujú závesné váhy. Vďaka svojmu pestrému využitiu nájdeme závesné váhy rôznych rozmerov. Drobná, polkilová závesná váha, ktorú bezproblémov schováte do batoha, ale tiež masívna, takmer 40-kilogramová váha, ktorá nájde svoje využitie napríklad na žeriave počas stavebných prác. Na čo všetko môžeme použiť závesnú váhu?
Lajkuj Brainee.sk na

Závesnou váhou zistíte hmotnosť svojho úlovku

Závesné váhy môžeme použiť prakticky na všetko, čo sa nejakým spôsobom dá zavesiť. Samozrejme, podľa hmotnosti bremena sa líši aj veľkosť závesných váh. Medzi tie najmenšie modely patrí rybárska váha. Svojimi rozmermi sa podobá na hrubší smartfón a s jej 500-gramovou hmotnosťou ju bez problémov zoberiete na rybačku. A čo presnosť?

Tá záleží od váživosti, napríklad závesná váha Bruto pre rybárov s váživosťou 20 kg disponuje presnosťou do 10 g. Rekreační rybári si vďaka nej môžu v našich končinách odvážiť takmer každý úlovok. Nechýba jej funkcia automatického nulovania či tare a je napájaná prostredníctvom 4 tužkových bateriek. Na trhu je však k dispozícii aj rybárska závesná váha s váživosťou 50 kg, ktorej nechýba ani zabudovaný meter na odmeranie úlovku, hodinky či teplomer.

Závesná váha ako užitočná pomôcka pre cestovateľov

Závesné váhy nájdu svoje uplatnenie aj pri cestovaní. Množstvo leteckých spoločností podmieňuje vzatie si batožiny na palubu zadarmo rozmermi a tiež hmotnosťou. Napríklad kabínová batožina v Ryanair by nemala byť ťažšia ako 10 kg. Práve takáto závesná a zároveň príručná váha je skvelým pomocníkom pre všetkých vášnivých cestovateľov.

Dnes však svoje uplatnenie nájde v čoraz väčšom množstve domácností. Ako? Používateľ ňou môže odvážiť tiež balíček, ktorý sa rozhodol odoslať kuriérom, pričom objednávku tejto služby vytvoril online. Pomocou závesnej váhy odváži presnú hmotnosť balíčka, na základe ktorej je vypočítaná presná suma za odoslanie zásielky. Na ryby, batožinu aj na žeriav Na ryby, batožinu aj na žeriav digitalne-vahy.sk Odváži až 50 ton. Závesná váha si nájde uplatnenie aj na stavbe       

Závesné váhy však dokážu odvážiť hmotnosť aj oveľa ťažších bremien. Najlepším príkladom je závesná váha do 50 ton. Kde nájde svoje uplatnenie? Napríklad na stavbe či v skladoch, v ktorých sa používa žeriav. Umiestni sa medzi žeriavový hák a rameno a vďaka svojej váživosti 50 ton pre ňu nie je problémom odvážiť hmotnosť prakticky akéhokoľvek bremena.

Okrem toho disponuje rôznymi funkciami: od ovládania pomocou diaľkového ovládača cez percentuálne váženie až po prepínanie medzi netto a brutto hmotnosťou. Závesné váhy sú skutočne univerzálne a svoje uplatnenie nájdu nielen na stavbe či v sklade, ale tiež v bežnej domácnosti alebo na cestách. 

Na ryby, batožinu aj na žeriav Na ryby, batožinu aj na žeriav digitalne-vahy.sk

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:33