Vyber sa do slovenských bludísk, jedno kukuričné práve otvorili pri BytčiFacebook/Blukuku/
StoryEditor

Hľadáš originálny tip na výlet? Vyber sa do slovenských bludísk, jedno kukuričné práve otvorili pri Bytči

Michal Čiernik12.07.2024., 13:00h

Ak máš zmysel pre orientáciu na úrovni, že sa stratíš aj medzi regálmi v obchode, tieto výlety zrejme nebudú nič pre teba. Tí ostatní si môžu vybrať hneď z niekoľkých slovenských bludísk a labyrintov.

Lajkuj Brainee.sk na

Obľúbené kukuričné bludisko pri Bytči aj tento rok otvorilo svoje cestičky. Kukurica dorástla do požadovanej výšky a do labyrintu Blukuku pri obci Maršová-Rašov sa návštevníci hrnú už od 7. júla.

Prírodné bludisko sa rozprestiera na 2,3 hektárovom poli a turistom ponúka až 1700 metrov cestičiek. Labyrint ponúka okrem klasického blúdenia aj jednoduchšiu variantu s hľadaním tabúľ s hádankami.

image

FOTO Na Slovensku máme najväčšiu motýliu záhradu v strednej Európe. Kde presne sa nachádza a čo v nej nájdeš?

Pre súťaživých je tu zase interaktívna varianta s QR kódmi v ktorej ide o čo najrýchlejšie prejdenie bludiska a pre najodvážnejších ponúkajú majitelia každý piatok a v sobotu aj nočné blúdenie.

Okrem hororového pocitu, že sa v kukuričnom bludisku stratíš, sú v areáli pripravené aj rôzne sprievodné a tematické akcie. Najbližšie 14. júla vystúpi pri labyrinte známa speváčka Sima Magušinová rodená Martausová. V ďalších termínoch, 28. júla a 18. augusta bude zase pre najmenších pripravené rozprávkové bludisko.

Viktóriine záhrady 

Blúdenie za truhlicami s pokladom zažiješ aj v bludisku Čertova skala. To sa nachádza v Starej Ľubovni a je súčasťou Viktóriiných záhrad. S rozlohou viac ako 11-tisíc metrov štvorcových sa nachádzajú pri rieke Jakubianka.

Najväčšiu časť záhrad tvorí bludisko Čertova skala, ktoré je s rozlohou 6400 metrov štvorcových najväčšie svojho druhu v strednej Európe. Bludisko však ani zďaleka nie je len o nájdení tej správnej cesty von, každý návštevník sa v bludisku stáva učňom, ale len tí najchytrejší môžu získať titul Ľubovnianskeho rytiera alebo Ľubovnianskej dámy.

Labyrint je rozdelený na 9 častí, pričom v každej z nej musíš vyriešiť nejakú kreatívnu úlohu, ktorá ti pomôže nájsť cestu do stredu bludiska. Tam ťa za odmenu čaká najkrajší výhľad na Ľubovniansky hrad z vyhliadkovej veže. Bludisko je okrem toho magické miesto, v ktorom sa na rôznych miestach zjavujú truhlice s ukrytým pokladom v podobe ďalšieho bezplatného vstupu do labyrintu.

Blúdenie v histórii

Milovníci histórie ocenia zase tematický labyrint History Park Štefanová. Náučné drevené bludisko sa nachádza v malej dedinke Štefanová, len kúsok pri Trnave.

image

Interaktívny drevený labyrint plný histórie postavený v starom jablkovom sade, ťa zoberie na dobrodružnú cestu do minulosti.

Facebook/History Park Štefanová/

Interaktívny drevený labyrint plný histórie postavený v starom jablkovom sade, ťa zoberie na dobrodružnú cestu do minulosti. Pričom každá ulička bludiska ťa zavedie do iného historického obdobia.

Labyrint Liptovský Mikuláš 

O niečo väčší drevený labyrint sa nachádza na Liptove. Escape Labyrint Liptovský Mikuláš sa rozprestiera na ploche 3000 štvorcových metrov a jeho priemer je 56 metrov, čo ho radí k najväčším dreveným bludiskám na svete. Aktuálne je labyrint zapísaný v Knihe slovenských rekordov ako najväčší labyrint z dreva.

Nájdeš ho len dva kilometre od centra Liptovského Mikuláša v mestskej časti Ráztoky, na severnom brehu vodnej nádrže Liptovská Mara. V strede bludiska je dvojposchodová vežička s výhľadom na Liptovskú Maru a okolité hory.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 04:40