Pozri sa, kedy otvárajú obľúbené kúpaliská svoje brány.Facebook/Vadaš Thermal Resort Štúrovo/
StoryEditor

Veľký PREHĽAD. Kedy otvárajú svoje brány tvoje obľúbené kúpaliska po celom Slovensku?

Michal Čiernik14.06.2024., 10:45h

Leto je nepochybne tu a s ním aj letné kúpaliská, pripravené napustiť svoje bazény. Pozri si kedy sa otvára kúpalisko v tvojom okolí.

Lajkuj Brainee.sk na

Dlhé horúce dni, kedy sa na slnku varíme vo vlastnej šťave a za studený vánok by sme dali čokoľvek, sú už za rohom. Našťastie spolu s nimi otvoria svoje brány aj letné kúpaliská po celom Slovensku.

image

PREHĽAD Toto sú najobľúbenejšie aquaparky na Slovensku. Ktoré majú ľudia najradšej a koľko v nich zaplatíte za vstup?

Od studených plaveckých bazénov, cez tobogany a zábavné vodné prvky, až po liečivé termálne premene. Desiatky kúpalísk spúšťajú letnú sezónu a pre svojich návštevníkov si pripravili zaujímavé atrakcie a bohatý program.

Bratislava

V našom hlavnom meste je až prekvapivo veľa letných kúpalísk. Väčšina z nich je však schovaná medzi panelákmi a na sídliskách. Dobrým príkladom je Letné kúpalisko Matadorka v Petržalke, ktoré otvára sezónu 22. júna. Tri bazény a dlhý tobogan si môžeš vychutnať denne od desiatej do siedmej.

Zvyšných sedem kúpalísk má na starosti mestská organizácia StaRZ (Správa telovýchovných a rekreačných zariadení). Kúpaliská Rosnička v Dúbravke a Tehelné pole mali otvoriť podľa webu bratislavskénoviny.sk už 1. júna. Kvôli nepriaznivému počasiu však spustenie letnej sezóny museli odložiť. Zvyšné kúpaliská Delfín, Lamač, Krasňany, Rača a Mičurín plánujú otvoriť približne v polovici júna. 

Štúrovo

Letnú sezónu od prvého júna otvoril aj jeden z najväčších vodných parkov na Slovensku. Vadaš Thermal Resort je momentálne od 1.6. do 14. 8. otvorený od deviatej do ôsmej každý jeden deň aj počas sviatkov. Následne od 15. 8. do 31. 8. sa otváracie hodiny skrátia do pol ôsmej.

Štyri vonkajšie bazény ako napríklad plavecký či perličkový však kúpalisko otvorilo už od prvého mája. Nudistická pláž s bazénom je otvorená od 1. júna do 31. augusta, denne od deviatej do d pol ôsmej a toboganový park je otvorený v rovnakom termíne, od poj jedenástej do siedmej.

Nové Zámky

Od prvého šiesty si pre teba pripravilo deväť bazénov aj letné kúpalisko Štrand Nové Zámky. Päť toboganov, detský vodný hrad a množstvo atrakcií až na ôsmich hektároch sú k dispozícii celý jún od desiatej do siedmej večer. Počas letných prázdnin bude kúpalisko otvorené v pondelok od desiatej do ôsmej a všetky ostatné dni v týždni už od deviatej do ôsmej.

Trnava

Svoj vonkajší areál sprístupnil aj Aquapark Trnava. Obrovský letný bazén s plaveckými dráhami, detskou zónou, vírivkou, vodným barom a perličkovou časťou je otvorený od 25. 5. denne od deviatej do siedmej večer.

image

Svoj vonkajší areál sprístupnil aj Aquapark Trnava.

Facebook/Aquapark Trnava/

Okrem neho sú však v Trnave aj dve ďalšie letné kúpaliská, ktoré otvorili od 1. júna. Kúpalisko Castiglione ponúka okrem veľkého plaveckého bazéna aj tri detské. Je otvorené od deviatej do ôsmej a v prevádzke bude do 31. augusta. Rovnako ako všetky letné kúpaliská, sú jeho otváracie hodiny ovplyvnené počasím.

Kúpalisko Kamenný mlyn má v pláne napustiť svoj obrovský bazén s plochou dna cez 6200 metrov v polovici júna. Tento bazén však nemá automatickú cirkuláciu vody, preto sa musí minimálne každých 14 dní vypustiť, vyčistiť a znovu napustiť.

Banská Bystrica

Naozaj komplexnú vodnú zábavu pre malých aj veľkých ponúka od 1. júna aj Aqualand Banská Bystrica. V letnom kúpalisku nájdeš šesť bazénov, z ktorého je jeden prírodný s obrovskými nafukovacími atrakciami. Okre toho je tu pre teba pripravená aj 200 metrov dlhá wakeboardová dráha či 900 metrov dlhý in-line asfaltový okruh.

Bešeňová

V našom zozname jednoznačne nesmie chýbať najlepšie hodnotený aquapark na Slovensku, Vodný park Bešeňová. Z 18 bazénov s termálnou alebo priezračnou vodou s teplotou až do 40 stupňov je až osem letných, z ktorých sú momentálne všetky v prevádzke.

Z letných vodných aktivít určite stojí za to vyskúšať raftovanie, bazén s divokou riekou či prekážkovú vodnú dráhu. Do 21. 6. platí otváracia doba od desiatej do ôsmej a piatky, soboty a sviatky od desiatej do deviatej. Počas letnej prázdninovej sezóny sú otváracie hodiny konzistentné od deviatej do ôsmej.

Prešov

Chceš zažiť dovolenku ako pri Stredozemnom mori? Letné kúpalisko Plaza Beach Resort v Prešove ti to ponúka. Architektúra areálu doplnená palmami a vysokým majákom týčiacim sa nad tromi bazénmi ťa skutočne na malý okamih môže preniesť na Sicíliu. Letné kúpalisko je otvorené počas letnej sezóny od 14.6. do 1.9. len v prípade priaznivého počasia. V júni sú otváracie hodiny od desiatej do siedmej a počas letných prázdnin už od deviatej do siedmej.

Košice

Nezabudli sme ani na ďalšiu metropolu východu. V Košiciach sa budeš môcť počas horúcich letných dní schladiť napríklad na kúpalisku Červená hviezda, ktorý ponúka štyri bazény a v jednom z nich si môžeš zahrať aj vodné polo. Otvorené bude od júla do augusta každý deň (podľa počasia) od deviatej do siedmej.

image

V Košiciach sa budeš môcť počas horúcich letných dní schladiť napríklad na kúpalisku Červená hviezda, ktorý ponúka štyri bazény a v jednom z nich si môžeš zahrať aj vodné polo.

Facebook/Kúpalisko Červená Hviezda/

O niečo skôr, už 15. 6. otvára Kúpalisko Rumanová, kde sa môžeš schladiť v troch bazénoch. V júni majú byť ešte otváracie hodiny počas pracovného týždňa od dvanástej do siedmej. Počas víkendu však otvoria už od deviatej ráno. Od deviatej do siedmej bude kúpalisko otvorené aj počas letných prázdnin.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. jún 2024 01:12