LetiskoUnsplash/JESHOOTS.COM
StoryEditor

VIDEO Zábery, ktoré si chcel vždy vidieť. Takto vyzerá cesta tvojej batožiny v útrobách letiska po odbavení

Miroslav Kamody27.05.2024., 12:30h

Pozri sa, ako putuje aj tvoja batožina útrobami letiska, do ktorých sa bežný človek nikdy nedostane.

Lajkuj Brainee.sk na

Odbavenie batožiny patrí k najstresujúcejším častiam leteckého cestovania do zahraničia. Pri check-ine sa rozlúčiš s kufrom v perfektnom stave, aby si ho o niekoľko hodín po prílete do cieľa dostal späť ošúchaný (v niektorých prípadoch aj rozbitý).

image

Bratislavské letisko neprestáva prekvapovať. Po Istanbule predstavilo ďalšie nové linky do exotických destinácií

Ako píše portál LadBible, mnohí z nás sa často zamýšľajú nad tým, ako asi vyzerajú vnútorné priestory letiska, ktorými naša batožina putuje. Z rôznych filmov a seriálov máme predstavu, že ide o siahodlhú spleť pohybujúcich sa pásov, kde žiadny kufor nie je v bezpečí. A vlastne nie sú ďaleko od pravdy.

Rýchlo a hladko

Jeden vynaliezavý cestovateľ pripevnil GoPro kameru k svojej batožine a sledoval jej trasu. Video sa objavilo na YouTube kanále Click On Detroit. Nečakaj však žiadne kopanie či hádzanie batožiny personálom letiska. V skutočnosti je klip pomerne jednoduchý a ukazuje cestu batožiny po sérii dopravných pásov.

My len dodáme, že počas cesty sa batožiny ani raz nedotkne človek (aj keď to tak v jednom bode vyzerá) - urobí tak robot. Klip zobrazuje malú časť cesty, pričom ľudia v komentároch okamžite začali reagovať, že „chýba pasáž, kde ju pracovníci za minimálnu mzdu prehadzujú na vozík a potom surovo hádžu do lietadla.”

ANKETA
Máš nejakú negatívnu skúsenosť s poškodením batožiny na letisku?

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. júl 2024 10:36