Gent v BelgickuX/Mark De Nijs
StoryEditor

Chceš konečne navštíviť miesto, ktoré na teba nevyskakuje z každého instagramového profilu? Prinášame netradičné tipy

Nikola Michalkova01.05.2024., 10:00h

Ľudia zdieľajú na internete nepopulárne dovolenkové destinácie, ktoré stále nie sú u turistov vyhľadávané.

Lajkuj Brainee.sk na

Turisti väčšinou na leto vyhľadávajú známe destinácie, ktoré majú overené. No svet je veľký a množstvo krajín ponúka množstvo miest, ktoré sú krásne a stále mimo pozornosti. Z počutia ich síce pozná pravdepodobne každý, no stále ich nenavštevuje toľko turistov ako iné. Preto ak hľadáš autentické zážitky a domácu atmosféru, čítaj ďalej. Ľudia sa na Reddite podelili so svojimi skúsenosťami.

Grécko, Slovinsko či ostrov pri Venezuele

Grécko je síce populárnou destináciou, no stále sa nájdu miesta, ktoré sú stále turisticky neprebádané. Používateľ na Reddite odporúča mesto Hydra. Navštívil ho spolu s manželkou, kde strávili medové týždne. Oblasť nie je známa tak, ako napríklad Santorini či Mykonos. „V skutočnosti to bol pravdepodobne náš najobľúbenejší ostrov. Nie je tam veľa čo robiť ani vidieť, ale bolo to veľmi pokojné. Na ostrove nie sú žiadne autá, len osly a prechádza sa väčšinou len pešo,“ opisuje, píše sa na portáli Yahoo. Preto ak hľadáš dovolenku, kde si skutočne oddýchneš, Hydra je pre teba.

Ďalšou krajinou je Laos, ktorá sa nachádza v Ázii. Používateľ ju odporúča najmä kvôli ľuďom či jedlu. „Ľudia sú fantastickí, jedlo je úžasné a krajina je jednoducho nádherná.“

V diskusii zaznelo aj mesto Cartagena, ktoré sa nachádza v Kolumbii. „Boli sme tam s manželkou minulý rok a už sme si naplánovali ďalšiu návštevu. Z USA sa tam dostanete pomerne ľahko a rýchlo. Je tam lacné a chutné pouličné jedlo, priateľskí ľudia a pekné počasie po celý rok,“ vysvetľuje používateľ.

Slovinsko sa pomaly stáva tiež vyhľadávanou destináciou, no stále to nie je na takej úrovni, ako napríklad Chorvátsko. „Je to taká krásna krajina. Tajomstvo sa teraz začína odhaľovať, najmä instagramové miesta ako jazero Bled a Predjama Grad. Uznávam, že stále nie je ani zďaleka tak preplnené ako podobné krajiny, ako je Chorvátsko,“ píše používateľ.

image

Ak hľadáš príjemné prostredie a zároveň aj lacné, Tunis a Monastir v Tunisku sú výbornou voľbou. Používateľ hovorí, že je tam lacno a okrem toho sú tam aj veľmi priateľskí ľudia. Ďalší používateľ odporúča Curaçao, čo je ostrov pri pobreží Venezuely. Ponúka totiž krásne pláže. „Prežila som tam úžasnú dovolenku na pláži. Bolo to oveľa lacnejšie ako na známejších a navštevovanejších karibských ostrovoch,“ píše.

Omán, Sri Lanka

Omán sa síce už dostáva do povedomia, ale stále je to neprebádaná krajina. Ponúka drsné hory, púštne duny, historické pevnosti či úžasné lode. Ak máš rád film Duna, určite oceníš tie púštne duny, ktoré sa tam nachádzajú. Aj Sri Lanku väčšina pozná a niektorí ju majú zaradenú minimálne vo svojom zozname. Ponúka krásne pláže, lesy, hory, ale aj divoké safari. Okrem toho sa tam môžeš výborne najesť. Preto ak stále váhaš, určite stojí za návštevu.

Gent v Belgicku nebýva skloňované v rámci dovolenkových destinácií často, no používateľ si ho nevie vynachváliť. „Je živé, historické a zábavné. Vrelo odporúčam navštíviť ho.“

Aj mesto Belfast je podceňované, ako tvrdí ďalší. „Chcel som znovu navštíviť Dublin, ale ceny hotelov sú momentálne úplne divoké, tak som radšej išiel do Belfastu. Zistil som, že je to veľmi zaujímavé mesto s výborným jedlom, pubmi, hudbou, kultúrou a blízkosťou vidieka na celodenné výlety. Všetci, ktorých som v meste stretol, boli zábavní a priateľskí,“ opísal.

Ak zavítaš do Paríža, určite by si nemal vynechať aj mesto Lyon. Cesta z Paríža trvá dve hodiny vlakom. Nemá veľa obyvateľov, používateľ na Reddite mesto opísal ako francúzsku Florenciu s pešou dostupnosťou a prvotriednou kuchyňou. Guatemala je tiež krajina, ktorá sa neskloňuje často. Výhodou je, ak vieš po španielsky. Používateľ tiež odporúča zastaviť sa v Antigue, kde je toho dosť, čo vidieť a zažiť.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 09:59