V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš.Unsplash/Mikita Yo/
StoryEditor

V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla

ČTK22.04.2024., 10:00h

Miláno v boji proti divokému nočnému životu zavádza radikálne nariadenie. V noci si na vychýrenej talianskej zmrzline už nepochutnáš.

Lajkuj Brainee.sk na

Talianske Miláno v snahe zmierniť nočný život v meste zakáže počas leta predaj jedla a nápojov po polnoci. Pre pouličné stánky radnica stanovila zatváraciu hodinu dokonca na ôsmu hodinu večer. Zákaz sa vzťahuje aj na typicky taliansku pochúťku - zmrzlinu, čo u verejnosti vyvolalo rozhorčenie, napísala agentúra APA. Zákaz má platiť od 17. mája do 4. novembra.

image

Amsterdam už skúša naozaj všetko, aby odradil neporiadnych turistov. Mesto proti nim bojuje zvláštnym kvízom

Podľa nových nariadení musí reštaurácia s vonkajším posedením v najvyhľadávanejších turistických štvrtiach zatvoriť najneskôr pol hodiny po polnoci. Cez víkendy a sviatky bude otváracia doba predĺžená o hodinu. Radnica dúfa, že sa tak turisti nebudú zhromažďovať v uliciach mesta a rušiť nočný pokoj.

Vojna proti zmrzline 

„Šialenstvo: milánsky starosta vyhlásil vojnu zmrzline,“ znie titulok denníka Il Giornale, ktorý sa sťažuje, že by starosta Giuseppe Sala mal radšej riešiť rast životných nákladov, a nie brániť ľuďom v normálnej zábave.

image

Zákaz sa vzťahuje aj na typicky taliansku pochúťku - zmrzlinu, čo u verejnosti vyvolalo rozhorčenie.

Unsplash/Michelangelo-azzariti/

Majitelia milánskych podnikov sú presvedčení, že kvôli novému nariadeniu prídu o zákazníkov a aj tak to podľa nich neprinesie pokojnejší nočný život.

Miláno, kedysi známe skôr ako sivá priemyselná metropola, zažíva už dlhší čas turistický boom. Mesto s 1,5 milióna obyvateľov boduje vitalitou ako talianske hlavné mesto módy, životného štýlu a financií.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 10:12