Kávu v lietadle si radšej nepýtajBrainee X Canva/
StoryEditor

Po tomto si už kávu na palube lietadla nevypýtaš. Stevard odhalil nechutný dôvod, prečo si ju počas letu neobjednávaj

Nikola Michalkova06.12.2023., 12:00h

Káva počas letu? Záchrana mnohých pasažierov. Stevard ale odhalil dôvod, prečo ju na palube radšej nepi. Týka sa to kávy, ktorú ti urobia priamo na palube.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak si dávaš počas letu urobiť kávu priamo na palube lietadla, radšej s tým prestaň a kúp si ju ešte pred odletom. Stevard totiž odhalil, ako sa káva v lietadle pripravuje. A nie je to nič príjemné. 

Kávu radšej vynechaj

Na sociálnych sieťach sa často riešilo, čomu sa pasažieri podľa letušiek a stevardov majú v lietadle vyhýbať. Tentokrát sa na TikToku objavilo video, ktoré si na mušku vzalo obľúbený kofeínový nápoj – kávu. Na Reddite totiž používateľ položil otázku: „Letušky, aké sú tajomstvá vášho odvetvia?“ Objavila sa odpoveď pilota, ktorý varoval pred pitím kávy na palube. „Nádrže na vodu v lietadlách sa čistia len zriedka, ak vôbec, a táto voda sa používa na prípravu kávy na palube,“ znela jeho odpoveď, píše sa na portáli Tyla. A asi si ani nechceme predstavovať, koľko baktérií sa vo vode nachádza.

@ichbinvin #flightattendant #travel #airline ♬ original sound - keVin

Stevard Kevin túto problematiku rozobral hlbšie na svojom TikToku. Tvrdí, že najhorší problém vôbec nie je len v samotnej vode. Podľa neho by pasažierov frekvencia čistenia vody mala zaujímať najmenej. On vníma oveľa horší problém niekde úplne inde. „Pre mňa to bol vždy spôsob, akým musia letušky čistiť kanvice na kávu,“ uviedol.

image

Chystáš sa letieť lietadlom? Letušky prezradili veci, ktoré by pasažieri mali prestať robiť

Kanvice sa totiž z nejakého dôvodu nemôžu vyprázdňovať nikde inde, len do toalety. Kevin dodáva, že v komerčných lietadlách sa tieto kanvice čistia len zriedka a často sa vyprázdňujú práve priamo do palubných záchodov, keďže sa nemôžu vypúšťať do iného odtoku. Teoreticky to možno neznie úplne najhoršie, ak ťa teda neznepokojuje fakt, že kanvice nečistia často.

„Keď vezmete kanvicu s kávou a vylejete ju do záchoda, tak aby ste neurobili všade neporiadok, musíte sa k záchodu trochu priblížiť,“ opísal. Je teda možné, že sa do kanvice dostanú rôzne baktérie či nečistoty. „Pokiaľ letecká spoločnosť, s ktorou letíš, nemá v lietadle kávovar na espresso, bežnú prekvapkávanú kávu by som si v lietadle nedal,“ dodáva. Okrem toho súhlasil aj s odpoveďou pilota, že káva v lietadle je nechutná. Odporúča preto, aby si si kávu kúpil ešte pred odletom.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 23:59