Lauren BurgessLauren Burgess/
StoryEditor

Vďaka sólo výletu v dodávke zistila, že je lesba. Vygooglila si to. Po návrate domov opustila manžela

Nikola Michalkova29.07.2023., 13:30h

Hovorí sa, že pri sólo cestovaní človek dokáže lepšie spoznať samého seba. V tomto prípade to platilo viacnásobne.

Lajkuj Brainee.sk na

Lauren Burgess počula vetu - „Nie si lesba, len nemáš rada mužov“ - na sedení u manželského poradcu. Od toho momentu jej to vírilo v hlave. Napokon s mužom ukončili sedenia u poradcu a rozhodli sa, že si dajú pauzu. Stále tam bola podľa jej slov láska a neboli žiadne pochybnosti, že sa problém vyrieši a vrátia sa k sebe silnejší, píše na portáli Insider.

Kúpila si dodávku

Lauren sa počas tohto odlúčenia rozhodla kúpiť si zrekonštruovanú dodávku Sprinter a zarezervovala si jednosmernú letenku do San Diega, kde dodávku vyzdvihla. Počas dvoch týždňov cestovala sama. Avšak to, čo zistila sama o sebe počas tejto cesty, viedlo k ukončeniu manželstva. 

image

Dominika stojí za profilom Cestuj spoznávaj: Na toto ľudia pri cestovaní zabúdajú, tieto destinácie sa tento rok oplatí navštíviť

Nebolo to prvýkrát, čo sa na cesty vybrala úplne sama, počas desaťročného manželstva si často vybehla na niekoľko dní na nejaké slnečné miesto. Vracala sa vždy oddýchnutá a plná energie. Jej dnes už bývalý manžel ju vždy vo všetkom podporoval a veril, že sa vie sama o seba postarať. 

Predtým, ako sa vydala na cesty tentokrát, mala pocit, že je zaseknutá doma, v manželstve, vo svojom tele či v práci. „Snažila som sa to zvládnuť, skúsila som poradenstvo, skúsila som si osvojiť nespočetné množstvo nových koníčkov, skúsila som lieky a potom som sa pokúsila ukončiť svoj život,“ priznala. 

Nič nefungovalo. Napokon sa rozhodla odísť do San Diega, vyzdvihnúť rezervovanú dodávku a vydať sa na cesty. Prvú noc strávila popri diaľnici Pacific Coast Highway s výhľadom na oceán. „Bola to bezsenná noc naplnená rovnakým vzrušením a strachom. Konečne som sa vydala na cestu, ktorá dovtedy existovala len na mojom Pintereste a Instagrame, ale za akú cenu - moja bezpečnosť, moje manželstvo či oboje?“ opísala. 

Pokuta za parkovanie

Keď sa na druhé ráno prebudila, počula vlny narážajúce do skál, autá prúdiace po ceste okolo a na prednom skle si našla nemilý pozdrav – pokutu za parkovanie. Urobila si šálku instantnej kávy a zvyšok dopoludnia strávila písaním denníka či čítaním s otvorenými dverami a výhľadom na oceán. Znie to úplne dokonalo. 

V hlave sa jej ale stále prehrávala veta, ktorú si si prečítal na začiatku článku. Opäť ten pocit vyvolaný tou vetou potlačila. „Prešiel týždeň a ja som mala pocit, že konečne začínam chápať tento život v dodávke. Väčšinu dní som trávila na odľahlých miestach, mimo vychodených ciest, s dostatočným mobilným signálom, aby som sa mohla spojiť s mojím terapeutom. Dni som trávila písaním denníka, čítaním a cvičením jogy na blate,“ povedala. 

image

Výhľad z dodávky

Sue Reed/Twitter

Chcela sa už vrátiť domov, ale pritom si robila stále nejaké odbočky. Až sa napokon rozhodla, že si výlet predĺži o ďalší týždeň. „Nenávidím mužov, alebo som lesba?“ Stále sa pýtala samej seba. Prechádzala si svoj celý život a každý vzťah, ktorý zažila. „Bol tam môj prvý stredoškolský priateľ, s ktorým som prišla o panenstvo. Bol tu môj stredoškolský miláčik, športovec s predurčením na Ivy League, ktorý ma občas nechával za zatvorenými dverami s modrinami a krvou. Potom tu boli vysokoškolskí priatelia – ten, čo mi volal, len keď bol opitý, alebo s ktorým som spala, len keď som bola opitá, potom ten, čo mi dal pohlavne prenosnú chorobu a ten, ktorý mi dal môj prvý orgazmus. A potom tu bola ona,“ vysvetľuje. 

So spomenutou ženou sa zoznámila počas postgraduálneho štúdia, keď pracovala ako barmanka a rýchlo sa spriatelili. Nakoniec sa z nich stali viac ako priateľky, ale snažila sa to ignorovať. „Začalo sa to občasným opitým bozkávaním. Náš vzťah rýchlo prerástol do niečoho viac než len do príležitostného bozkávania sa. Nakoniec sa presťahovala do susedného domu. Pracovali sme, cestovali a trávili veľa voľného času,“ opisuje. 

„Vždy som sa ochotne zúčastňovala, ale časom toho bolo na mňa veľa. Začala som sa tomu stavať odmietavo a vyhýbať sa tomu. Potom som našla dôvod, prečo naše priateľstvo ukončiť. Obe sme sa odsťahovali a vydali sme sa na rozdielne kariérne cesty a životy,“ hovorí.

„Bola som celý čas lesba?“

Niekoľko dní strávila v dodávke prehrávajúc si spomienky, rozoberajúc každú z nich, až ich napokon znovu poskladala s úplne inou optikou. „Zadala som do Googlu, ako zistiť, či ste lesba. Dnes, keď tu sedím, môžem s istotou povedať, že ak potrebujete do Google napísať, ako zistiť, či ste gay alebo lesba, tak to tak pravdepodobne bude,“ opisuje.

Poslednú polovicu svojho výletu preplakala. „Bola som smutná, nahnevaná a zmätená. Prečo mi to trvalo tak dlho? Ako som mohla prehliadnuť všetky znamenia?“ pýtala sa samej seba. V tom čase si uvedomovala, že najťažšou časťou bude vrátiť sa domov a povedať svojmu manželovi, ktorého milovala, že je lesba.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 16:11