Najväčšia výletná loď Icon of the Seas čelí veľkej kritike.Twitter/pop Base/
StoryEditor

Monštruózne plavidlo vyzerá na vode hrozne. Na najväčšiu výletnú loď sveta sa valí vlna hejtu

iDnes.cz19.07.2023., 13:00h

Ikona morí si vyslúžila množstvo hejtu. Plavidlo spoločnosti Royal Caribbean International (RCI) je pestrofarebné a monštruózne. A práve jej gigantické rozmery vyvolávajú obavy, aby už počas svojej prvej plavby nešla ku dnu rovnako ako Titanic. Novú výletnú loď postavenú vo Fínsku čaká prvá oficálna plavba v januári budúceho roka.

Lajkuj Brainee.sk na

Loď s 20 palubami bude mať viac ako 20 reštaurácií a 15 barov, sedem bazénov, deväť víriviek a šesť tobogánov, minigolf a lezecká stena sú tiež súčasťou. Ubytuje sa v nej 5 610 hostí, o ktorých sa bude starať približne 2 350 členov posádky. RCI tvrdí, že plavidlo "s najväčším vodným parkom na mori" úplne zmení podobu výletných plavieb.

Prvé snímky lode, ktorá sa práve testuje, vyvolali na sociálnych sieťach zmiešané reakcie, upozornil britský denník The Independent. 

image

TikTok znovu ukázal svoju silu pri šírení konšpirácií. Tentoraz to schytal Titanic

Niektorí vyjadrili zdesenie a označili plavidlo za "monštruózne". "Keď si mám predstaviť peklo, toto je to najpekelnejšie," napísal jeden človek na Twitteri v reakcii na obrázok lode.

"Prepáčte, ale toto je nočná mora," uviedol ďalší. "Najväčšia monštruózna výletná loď na svete, Icon of the Seas. Maximálna kapacita 7 600 ľudí, 20 palúb, päťkrát väčšia ako Titanic. Toto vôbec nevyzerá cool," napísal ďalší používateľ. Niektorí prirovnávali vizuálnu stránku lode k filmom Pixaru.

Mnohí tiež odkazovali na zaoceánsky parník Titanic, ktorý je od svojho potopenia v roku 1912 na dne Atlantického oceánu v hĺbke približne 3 800 metrov.

"Netflix si zabezpečil práva na film Titanic 2: Ikona morí," napísal jeden používateľ. "Myslím, že som ten film už videl a Jackovi sa nepáčil koniec," komentoval ďalší s odkazom na kultový film z roku 1997.

Napriek kritike je však o plavby veľký záujem. V októbri minulého roka, keď sa otvorili rezervácie, spoločnosť RCI zaznamenala najviac rezervácií za jeden deň vo svojej 53-ročnej histórii.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 02:18