Pozri si chyby turistov podľa ľudí žijúcich v obľúbených destináciáchPedro Carballo/Unsplash
StoryEditor

Obyvatelia obľúbených dovolenkových destinácií sa podelili o chyby turistov. Pozri si, na čo si máš dávať pozor

Nikola Michalkova11.06.2023., 12:59h

Ľudia žijúci v obľúbených dovolenkových destináciách sa podelili, aké chyby zvyknú turisti robiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Dovolenková sezóna sa pomaly rozbieha a mnohí z nás už plánujú, ktorú destináciu toto leto navštívia. Na portáli Yahoo sa riešila otázka na ľudí žijúcich v obľúbených dovolenkových destináciách, aké chyby turisti zvyknú robiť. Prečítaj si, na čo si máš dávať pozor.  

Comic-con či falošné cukríky

Comic-con je podujatie pre milovníkov komiksov a je populárne po celom svete. Obyvateľ San Diega radí: „Ak sa sem chystáte v lete, vyhnite sa týždňu okolo Comic-conu. Teda, ak sa sem nechystáte práve preto. V centre mesta a v Coronade je šialene plno a ceny sú neskutočne vysoké.“ Preto ak vyhľadávaš skôr pokojnejšiu dovolenku, v období tohto podujatia sa Coronadu vyhni. 

Londýn patrí tiež medzi obľúbené destinácie, ktoré ľudia radi navštevujú. Ale aj tu si treba dávať pozor, aby vás domáci nepreklínali pohľadmi. „Nestojte na ľavej strane eskalátorov. Odstrčia vás a budú na vás nadávať. Taktiež si dávajte pozor na cestovanie počas dopravnej špičky, viacerí z nás sa snažia dostať do alebo z kancelárie a presne vieme, kam ideme a kde stojíme. Vyhýbajte sa obchodom s ‚americkými cukrovinkami‘, ktoré sa v poslednom čase objavujú v centre. Väčšina cukríkov je buď falošná, kradnutá alebo stará. Nehovoriac o vysokých cenách,“ radí obyvateľ Londýna. 

image

Londýn

Marcin Nowak/Unsplash

Divoké kvety v Arizone a hurikány na Floride

Ak sa chystáš do Arizony, aj v tejto krajine si musíš dávať na isté veci pozor. Napríklad na polia divokých kvetov, ako radí obyvateľ Arizony, pretože sa tu nachádzajú jedovaté veci obľubujúce tieto kvety. „Ak ste ďaleko mimo údolia, je to dlhá cesta pre pomoc. Zbaľte si aj vodu. Čokoľvek si myslíte, že potrebujete, zdvojnásobte to, najmä ak idete pešo. V púšti nemáme tienisté stromy a nebude sa vám páčiť oprieť sa o kaktus. Držte sa chodníkov. Hory v údolí sú zradnejšie, ako si myslíte. Ľudia tam umierajú,“ hovorí Arizončan. 

Florida taktiež patrí medzi destinácie, ktoré turisti navštevujú. Obyvateľ žijúci na Floride, konkrétne na pobreží Mexického zálivu, hovorí, že tam turisti chodievajú väčšinou v júni alebo v septembri. Problém ale je, že v tom čase je na tomto mieste sezóna hurikánov. A, samozrejme, ľudia sa následne zvyknú sťažovať na každodenné prehánky alebo zostávajú zaskočení, keď im hurikán prekazí plány. Ďalší obyvateľ na juhovýchodnom pobreží Floridy upozorňuje, aby si turisti dávali pozor na výstražné vlajky na pláži. Vlny dokážu byť naozaj zradné a o niekoľko sekúnd sa môžeš objaviť ďaleko od brehu. A to asi zažiť nechceš. 

image

Florida

Ashley Satanovsky/Unsplash

Horúčavy a bicykle

Austrália sa tiež zaraďuje medzi destinácie, ktoré navštevuje množstvo turistov, alebo minimálne sa nachádza na ich „wish liste“. Dobrá rada je, aby ste krajinu nenavštevovali počas leta v období od polovice decembra do polovice marca. Horúčavy sú neznesiteľné. „Budete mať najhoršie spáleniny od slnka v živote, vždy niekde horí, vychádzajú hady a veľa ľudí a firiem je počas januára na dovolenke. Nie sme na tom najlepšie. Príďte mimo sezóny, vtedy vám narobíme krevety na grile,“ povedal Austrálčan. 

image

Amsterdam

Sabina Fratila/Unsplash

Ak sa chystáš do Amsterdamu, mesta bicyklov, obyvateľ odporúča najmä ľuďom, aby neskúšali jazdu na bicykli pokiaľ nie sú zoznámení s tým, ako v krajine funguje doprava. Môže to byť totiž nebezpečné. Ak sa predsa len na bicykel vydáš, nezabudni sledovať, ktoré cesty sú určené pre bicykel a drž sa na nich. V prípade, že si chodec, cyklistickým cestám sa radšej vyhni, pretože to môže byť tiež riskantné. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. máj 2024 01:48