Unsplash/Neil Soni, Diego van Sommeren
StoryEditor

Slovenský startup boduje na plnej čiare. Rozširuje sa do ďalších amerických miest, rokuje aj s Miami

TASR21.02.2022., 10:30h
Slovenskému startupu Simplicity, ktorý vyvíja aplikáciu pre mestá, sa za hranicami Slovenska darí. Po šiestich mesiacoch od expanzie na americký trh aplikáciu na komunikáciu začína využívať 22 miest v Spojených štátoch amerických.
Lajkuj Brainee.sk na

Aplikácia je tak v USA k dispozícii pre takmer milión obyvateľov a tvorcovia slovenského startupu aktuálne rokujú o spolupráci aj s mestom Miami. TASR o tom informovali zakladatelia startupu. Medzi mestami, ktoré začali využívať aplikáciu od slovenského startupu, sú napríklad San Leandro a Santa Maria v Kalifornii či Oakland pri San Franciscu.

Zakladatelia v súčasnosti rokujú aj s mestom Miami na Floride. Slovenský inovatívny startup získal v minulom roku v rámci druhého investičného kola sedem miliónov eur od fondov Venture to Future, Zero Gravity Capital a od združenia anjelských investorov. Aplikácia, ktorú vyvíja, má zjednodušiť komunikáciu miest so svojimi občanmi.

​„Toto technologické riešenie zhromažďuje všetky dôležité informácie - od samosprávy, nemocníc, polície, knižníc a ďalších inštitúcií či organizácií v meste a tieto informácie doručuje svojim občanom prostredníctvom notifikácií v smartfónoch na základe preferencií samotného používateľa. Funguje to aj naopak,” uviedol startup s tým, že aj občania sa môžu na svoj úrad obrátiť so svojou požiadavkou, a to operatívne, online, v reálnom čase.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/startupy, menuAlias = startupy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:37