Kaufland
StoryEditor

Si vegán začiatočník? Vyskúšaj tento chutný tip

PR článok25.01.2024., 00:00h

Názov „Veganuár“ sa používa už desať rokov. Pôvodne išlo o projekt britskej neziskovej organizácie, ktorý mal za cieľ odľahčiť nielen trávenie, ale aj našu planétu. Dnes sa ho zúčastňuje stále viac ľudí po celom svete, vrátane Slovákov.

Lajkuj Brainee.sk na

Inšpiruj sa vegánskou kuchyňou

Varenie bez mäsa, mlieka či vajec vôbec nemusí byť vôbec zložité. Ak si chceš skúsiť vegánstvo aspoň na chvíľu, teraz máš ideálnu príležitosť. Po tradičných sviatočných jedlách určite oceníš jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudeš, aj keď s rastlinnou stravou iba začínaš.

Vyskúšaj napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes) a osláv vegánsky január spolu s chutnou krémovou polievkou plnou vitamínov. Všetko potrebné na prípravu tohto receptu zoženieš pod jednou strechou vo vašom Kauflande.

Tekvicovo-mrkvová „smotanová“ polievka podľa Ivky_veggierecipes

image
Kaufland

Ingrediencie:

cibuľa

1 malá hokkaido tekvica

600 g mrkvy

3 strúčiky cesnaku

1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, ½ ČL mletého koriandra, ½ ČL papriky, ¼ ČL kurkumy, ¼ ČL muškátového orieška

soľ a čierne korenie

1 l zeleninového vývaru

2 PL olivového oleja

150 ml  sójovej smotany K-take it veggie

2 PL tekvicového oleja

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme tekvicu a mrkvu, krátko varíme. Potom k zmesi pridáme všetky koreniny a bylinky, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme 30 minút. Keď je zelenina hotová, polievku rozmixujeme dohladka. Nakoniec pridáme sójovú smotanu a necháme prevrieť. Dochutíme podľa potreby, podávame s tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!

Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdeš v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na teba čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:07