StoryEditor

Výber správnej veľkosti vianočného stromčeka

PR článok08.01.2024., 00:00h

Nákup vianočného stromčeka môžeme prirovnať ku kúpe auta – tiež si môžeme vybrať len také, ktoré nám vojde do dvora alebo do garáže. Ide však aj o naše preferencie. Kto chce ohúriť, siaha po vyšších variantoch stromčekov. Kto Vianoce slávi v skromnosti alebo možno sám, veľkosti stromčeka neprikladá význam. Ktorými faktormi sa môžete nechať ovplyvniť vy?

Lajkuj Brainee.sk na

Čím väčší, tým drahší

Je jasné, že čím menej materiálu sa pri výrobe stromčeka použije, tým môže byť stromček lacnejší. Samozrejme, záleží to aj od kvality použitého materiálu. Klasické PVC stromčeky aj vo väčších rozmeroch nemusia naše peňaženky vôbec vyjsť draho, zatiaľ čo moderné stromčeky z odolného a dlhotrvácneho polyetylénu sú tým drahšie, čím sú vyššie alebo objemnejšie. K dispozícií sú pritom stromčeky s rozmermi od 180 cm až po 260 cm. Cena jednotlivých umelých stromčekov sa tiež môže líšiť aj v závislosti od typu stromčeka (smrek, jedľa, borovica). Každý stromček má jedinečný tvar ihličia a zoskupenie konárov, a tak aj napriek rovnakej výške sa môžu vianočné stromčeky pohybovať v rozličných cenách.

Výška stropu

Aby stromček v miestnosti zaujal hneď na prvý pohľad, nemusí nutne nadvihovať strop. Kým sa pustíte do výberu vianočného stromčeka, v prvom rade treba zvážiť jeho výšku. V menších obývačkách nemusia široké ani vysoké stromčeky pôsobiť príliš esteticky (platí to aj opačne), a rovnako nepoteší, ak sa na stromček po umiestnení do stojana nedá zapichnúť ozdobný špic na jeho vrchol. Tak ako si my nekupujeme o číslo väčšie topánky, tak si ani naša domácnosť nezaslúži vianočný stromček, ktorý do nej rozmerovo nezapadá. Nechajte medzi stropom a vrcholom stromčeka rezervu 15 až 30 cm a pohľad na stromček vás nebude nijako vyrušovať.

Rozmery miestnosti

Nebudete musieť kvôli vianočnému stromčeku presťahovať kreslo z obývačky alebo miestnosť inak dispozične prispôsobiť? Niekde sa to dá vyriešiť hravo, v menších domácnostiach také široké možnosti na experimentovanie nie sú. Zistite si vopred rozmery stromčeka po jeho rozložení a následne mu doma vyberte čestné miesto. Najlepšie niekde pri okne, aby aj ľudia z ulice videli, ako krásne ste stromček ozdobili. 😊

Vianoce bez obmedzení

Stromček by mal stáť na mieste, kde nikomu nezavadzia. Nesmie nám brániť prejsť k oknu alebo k potrebným kúskom nábytku. A keďže väčšinou si pri stromčeku robíme aj rodinné fotografie, poteší tiež, ak sa k stromčeku vieme dostať aj viacerí, odfotiť sa pri ňom alebo sa navzájom obdariť. Vedeli ste, že dnes sa môžete tešiť aj z veľkého vianočného stromčeka, bez ohľadu na to, aká veľká je vaša obývačka? Úzke varianty vianočných stromčekov boli zhotovené práve pre potreby menších priestorov. Stromčeky stále pôsobia majestátne a sú výrazným dekoračným prvkom miestnosti. Vysoké, štíhle, praktické. Nevzdávajte sa svojich snov a vyberte si na Vianoce stromček, ktorý vám spraví naozaj radosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 12:28