freepik
StoryEditor

Parametre, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere nových smart hodiniek

PR článok26.10.2023., 00:00h

Smart hodinky sa v posledných rokoch tešia čoraz väčšej obľube. Dnes už nie sú iba praktickým pomocníkom, ale aj štýlovým módnym doplnkom.

Lajkuj Brainee.sk na

Aby ste sa rozhodli pre smart hodinky, ktoré vám budú dokonale vyhovovať, všímajte si tieto parametre.

Veľkosť a dizajn

Nadčasové modely s okrúhlym displejom, hranaté varianty s prehľadným zobrazením, masívna konštrukcia, moderný vzhľad, hybridné modely. Nezáleží na tom, aký štýl preferujete, zo širokej ponuky smart hodiniek si určite vyberiete.

Materiál a vodotesnosť

Na výrobu smart hodiniek sa používa ľahký a pevný titan, hliník, kvalitný polymér a nehrdzavejúca oceľ. Náramky sú z kože, kovu alebo silikónu. Dôležitá je i odolnosť voči vode.

Displej a ovládanie

Podstatnou vlastnosťou každého displeja je jeho rozlíšenie udávané v pixeloch. Vo väčšine prípadov platí, že čo vyššia hodnota, to kvalitnejší obraz. S displejom súvisí i ovládanie. Najpoužívanejšie je ovládanie pomocou dotykovej obrazovky v spojení s jedným alebo niekoľkými tlačidlami.

Batéria

Zatiaľ čo niektorí výrobcovia zvolili jednodňovú výdrž batérie, pretože počítali s tým, že si hodinky ľahko dobijete, ďalší sa rozhodli pre niekoľkodňovú výdrž. To, ako rýchlo sa batéria vybije, však záleží hlavne na využívaných funkciách, operačnom systéme a type displeja.

Základné funkcie

Medzi hlavné funkcie smart hodiniek patria čas, budík a stopky. Po pripojení na internet na nich môžete sledovať i predpoveď počasia či upozornenia. Ak sú súčasťou hodiniek reproduktor a mikrofón, je možné použiť ich aj na telefonovanie.

image
freepik

Zdravotné funkcie

Meranie srdcového tepu, analyzovanie spánku poskytujúce informácie o jeho dĺžke a fázach, rozpoznanie bežných spánkových porúch. Tieto funkcie sú súčasťou väčšiny smart hodiniek. Postupne sa k nim pridávajú meranie EKG na počkanie a sledovanie menštruačného cyklu i pitného režimu.

Funkcie pre športovcov

Smart hodinky umožňujú sledovanie vašej fyzickej aktivity. Vďaka nim tak budete vedieť, koľko krokov ste urobili, akú vzdialenosť ste prešli a koľko kalórií ste spálili. Okrem toho však dokážu monitorovať aj konkrétne športy.

Ak športujete len rekreačne, postačí vám základný model. Pre športových nadšencov sú určené hodinky, ktoré majú hneď niekoľko desiatok režimov. Pred kúpou si overte, že je medzi nimi aj váš obľúbený šport.

Pripojenie k iným zariadeniam a platby

Spárovanie s telefónom a bezdrôtovými slúchadlami? To pre inteligentné hodinky so zabudovanou technológiou Bluetooth nepredstavuje žiadny problém. Často používaná je aj Wi-Fi. Ďalšou užitočnou technológiou je NFC, ktorá slúži na bezkontaktné platby.

Aj keď je výber vyhovujúcich smart hodiniek náročný, venujte mu dostatok času. Uvidíte, že sa vám to vyplatí.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 14:05