www.freepik.com
StoryEditor

Máte nový telefón? Toto nastavenie vás prekvapí

PR článok17.10.2023., 00:00h

Vložíte SIM kartu, zapnete telefón, úspešne presuniete všetky čísla a aplikácie. Tešíte sa, ako všetko skvele funguje. Lenže keď niekomu zavoláte, namiesto vášho mena zrazu zasvieti na displeji volaného „neznáme číslo“.

Lajkuj Brainee.sk na

Tento na prvý pohľad neviditeľný problém rieši po vložení SIM karty do nového smartfónu väčšina užívateľov. Ak k nim patríte aj vy, určite vyskúšajte tieto 2 tipy od odborníkov z TouchIT.

Tip prvý: Rýchla voľba

Odomknite displej a kliknite na aplikáciu Telefón. Na klávesnici vyťukajte #31# a stlačte tlačidlo volať. Potvrďte vašu voľbu pre zobrazenie telefónneho čísla. Následne skúste zavolať niekomu v blízkosti a overte, či vaše číslo opäť zobrazuje správne.

Extra tip: Rýchla voľba umožňuje skryť aj zapnúť identitu volajúceho alebo overiť aktuálne nastavenie. Viac o rýchlej voľbe a možnostiach nastavení v telefóne nájdete v článku od TouchIT.

Tip druhý: Nastavenia priamo v menu telefónu

Ak vyššie uvedený spôsob nefunguje, skontrolujte systémové nastavenia. Tie sa líšia v závislosti od operačného systému aj značky vášho smartfónu. V telefóne s viacerými SIM kartami nastavujete identitu volajúceho pre každú SIM kartu samostatne.

Ako nastaviť identitu volajúceho – postup pre smartfóny s Androidom

1. Odomknite displej a otvorte aplikáciu Telefón.

2. V pravom hornom rohu nájdete tri bodky, kliknutím na ne otvorte menu. Zvoľte položku nastavenia.

3. Cesta k nastaveniu identity volajúceho sa odlišuje v závislosti od značky telefónu. V smartfónoch od Samsungu kliknite na Doplnkové služby a vyberte položku Zobraziť vašu identitu volajúceho. U smartfónov Xiaomi zvoľte Ďalšie nastavenia a ID volajúceho. Huawei a niektoré Honor telefóny majú v menu položku Viac, pod ktorou nájdete ID volajúceho.

4. Vyberte možnosť zobraziť alebo skryť telefónne číslo.

Nie je možné zmeniť nastavenie? Ak nefunguje ani jeden zo spôsobov na zmenu zobrazenia čísla alebo sa nastavenie neukladá, kontaktujte vášho operátora. Pre viac tipov skvelých tipov sledujte TouchIT.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 02:21