pexels.com.
StoryEditor

Najlepšie tipy, ako predchádzať suchým vlasom a lámavosti: Rady od odborníkov

PR článok25.07.2023., 00:00h
Lajkuj Brainee.sk na

1. Výber správnej starostlivosti pre zdravé vlasy

Kaderníctvo sa nám môže zdať len ako miesto, kde získame nový strih, no profesionálni kaderníci nám môžu poskytnúť dôležité rady a postupy na udržanie našich vlasov zdravých a krásnych. Ak trpíte suchými vlasmi a lámavosťou, správna starostlivosť je kľúčom k obnove ich krásy. Tu je pár tipov, ktoré vám môže kaderníctvo odporučiť:

a. Vyberiete si správny typ šampónu a kondicionéra: Venujte pozornosť typu vlasov a problémom, s ktorými sa stretávate. Vyberte si šampón a kondicionér, ktoré sú určené pre váš typ vlasov a obsahujú hydratačné zložky, ako je napríklad kokosový, arganový olej alebo aloe vera.

b. Neumývajte vlasy veľmi často: Niektorí z nás majú tendenciu umývať vlasy príliš často, čo môže viesť k odstráneniu prírodných olejov a spôsobiť suchosť. Radšej zvoľte umývanie vlasy 2-3 krát týždenne a použite len mierne teplú vodu, aby ste minimalizovali poškodenie.

c. Pravidelne hydratujte vlasy: Pri hydratácii vlasov nezabudnite na regeneračné masky a oleje. Jednorazové masky na vlasy môžu vyživovať a hydratovať vlasy, zatiaľ čo pravidelné používanie olejov, ako je kokosový olej alebo mandľový olej, môže pridať potrebnú vlhkosť a zabraňovať lámavosti.

2. Minimalizujte ošetrenie teplom a mechanické poškodenie

Nástroje ako sú žehličky, kulmy a fén, môžu vašim vlasom spôsobiť veľké škody. Snažte sa minimalizovať ich používanie a dajte prednosť prirodzenému vysúšaniu vlasov v miernom teple. Ak už používate tepelné nástroje, aplikujte na vlasy termoochranný sprej na zníženie poškodenia.

Okrem toho, radšej neviažte vlasy tesnými gumičkami, ktoré môžu spôsobiť lámavosť. Skúste nosiť voľné účesy a vyhnite sa agresívnym začesávaniam, najmä keď sú vaše vlasy mokré, pretože vtedy sú najzraniteľnejšie.

Ak chcete mať zdravé vlasy bez suchosti a lámavosti, pravidelná starostlivosť a dodržiavanie jednoduchých pravidiel môže urobiť obrovský rozdiel. Navštívte odborníkov v kaderníctve a požiadajte ich o rady a produkty, ktoré budú najlepšie vyhovovať vašim potrebám. Minimalizujte tepelné ošetrenie a mechanické poškodenie a venovať svojim vlasom pravidelnú hydratáciu a láskavú starostlivosť. Vaše vlasy vám za to poďakujú a budú sa vám odvďačiť zdravým, krásnym vzhľadom.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 18:47