Shutterstock
StoryEditor

Využi leto na maximum. Týchto 5 tipov ti pomôže

PR článok25.07.2023., 00:00h

Leto prináša nekonečné možnosti pre zábavu a zážitky, nemôžeš ho ale presedieť doma pred telkou. Keď si konečne môžeš dať pohov od školských a pracovných povinností, využi tých pár týždňov na maximum a nenechaj si prázdniny pretiecť pomedzi prsty. Poradíme ti, na čo sa sústrediť.

Lajkuj Brainee.sk na

Advertisement

Poznáš to – na poriadne voľno čakáš celý rok a potom sa všetko skončí akosi prirýchlo. Pritom stačí málo, a tvoje leto sa môže premeniť na najzmysluplnejšie strávený čas roka a ty na jeho konci môžeš byť úplne iným človekom. Neveríš? Drž sa týchto rád a v septembri sa ti poďakuje tvoje telo, myseľ aj kamoši.

1. Nadchni sa pre niečo nové

V prvom rade mysli na svoj osobný rozvoj. Využi voľný čas na čítanie nových kníh, počúvanie zaujímavých podcastov, sledovanie dokumentov, prípadne zváž účasť na letnom workshope. Prázdniny sú ideálnou príležitosťou na to, aby si v sebe objavil aj celkom nové vášne. Nezáleží na tom, či je to šport, tvorba alebo cestovanie – skús niečo nové a urob to s nadšením. Nezabudni, že na hranici zóny komfortu sa dejú zázraky a prichádzajú úplne nové perspektívy.

image
Shutterstock

2. Buď s ľuďmi, ktorých máš rád

Zorganizuj grilovačku, piknik, roadtrip s kamošmi, alebo malý športový turnaj. Psychológovia hovoria, že mať dobré vzťahy, pracovať na nich a byť súčasťou komunity je jednou z najdôležitejších veci na ceste k šťastnému životu.

Dôležité je nezmiznúť ani z radaru tých, ktorí sú práve niekde veľmi ďaleko. Nešetri dátami – pošli im najlepšiu fotku z párty alebo sa s nimi spoj cez video a daj im vedieť, že na nich myslíš. Stačí na to mať toho správneho operátora. Orange teraz pridal kopec voľných dát do Paušálov Plus. A za tvoju vernosť ti bude každý rok pridávať ďalšie! Doslova stvorený pre študentov a mladých ľudí je Yoxo paušál - za mesačný poplatok 18 eur môžeš okrem neobmedzených hovorov a správ získať až 30 GB predplatených dát a za každý rok využívania ďalšie 3 GB dát ako odmenu za vernosť.

image
Shutterstock

3. Tráv veľa času vonku a spoznaj nové miesta

Milióny rokov sme žili v prírode a naše telo aj myseľ sa v nej stále cítia najlepšie. Nemusíš sa vybrať do dažďového pralesa, slávneho národného parku ani cestovať príliš ďaleko – kus krásnej prírody máš pravdepodobne za chrbtom, len si sa nikdy dobre neobzrel.

4. Cvič a staraj sa o svoje telo

Neprestaň sa hýbať. Vyhraď si denne aspoň 30 minút na aktívny pohyb. Nie, nemusíš tráviť hodiny v posilke. Aj tri krátke série drepov každý deň si všimneš na svojej kondičke i nálade. Pravidelná fyzická aktivita sa pozitívne prejaví aj na tvojom duševnom zdraví, kvalite spánku a zníži riziko mnohých chorôb.

image
Shutterstock

5. Nauč sa oddychovať

Nezabudni udržovať rovnováhu medzi aktivitou a odpočinkom. Dopraj si čas na relaxáciu, meditáciu a kvalitný spánok. Priemerná odporúčaná doba spánku je 7-8 hodín. Áno, prespať by si mal asi tretinu svojho života! Zdá sa to byť veľa, ale každopádne, len ak to dodržíš, dokážeš si tie zvyšné dve tretiny užiť naozaj naplno.

Pracuj na sebe, objavuj, hýb sa, nezabudni na kamošov a preži to najlepšie leto svojho života!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:16